Numai catastrofe şi groază

România trece printr-o perioadă cruntă a existenţei sale şi nu neapărat din pricina pandemiei şi a crizei economice, cât din pricina unor forţe politice reacţionare care, în loc de o campanie electorală bazată pe programe şi proiecte pentru salvarea poporenilor, pentru ieşirea din starea de subdezvoltare, îngrozesc populaţia şi aşa speriată de marele număr al deceselor şi al infectărilor cu noul coronavirus.

Nu ştiu cine le-a băgat în cap ideea că îngrozirile aduc voturi fiindcă, înspăimântând electoratul, prezenţa la urne a segmentului alegătorilor în vârstă, principalul bazin de voturi al PSD, va fi mai mică şi nici ceilalţi nu se vor îngrămădi la urne. Mai degrabă este vorba de campanie negativă la adresa liberalilor care au de gestionat tragica situaţie a pandemiei, având drept scop îndepărtarea şi descurajarea electoratului de dreapta.

Aşa a fost de la începutul molimei: dacă guvernul a luat o măsură împotriva contaminării cu Covid-19, social-democraţii au fost împotrivă şi au pornit ofensiva împotriva sănătăţii poporenilor împreună cu majoritatea parlamentară, cu CCR şi Avocatul Poporului. La fel s-a întâmplat şi cu gestionarea bugetului, puternic lovit de criza logisticii precare din Sănătate şi Educaţie. În loc de înţelepciune politică, opoziţia a legiferat creşterile aiuritoare de pensii şi salarii, de avantaje pentru diverse categorii economice şi sociale, decise în Parlament pe bandă rulantă în vreme de austeritate, şi nu investiţii în sănătate şi educaţie.

Unele îngroziri, însă, frizează tragicul: Uniunea Europeană, guvernele mai tuturor membrilor UE, inclusiv al României, au scăpat pandemia de sub control, aşa că ne vom infecta şi vom muri pe capete…, iar câteva casandre vorbesc în şoaptă de sfârşitul lumii. Pe deasupra, virusul acesta a fost cică fabricat să scadă populaţia lumii, devenită prea numeroasă, iar cei vizaţi mai întâi sunt bătrânii şi bolnavii. Şi cum nicio nenorocire nu vine singură, cică mai e şi guvernarea liberală care duce ţara spre prăpastie, amanetând viitorul copiilor noştri prin împrumuturi colosale pe care va trebui să le rambursăm cu dobânzi uriaşe. Din pricina lor mor sute de oameni zilnic în spitale, copiii nu sunt lăsaţi să urmeze şcoala, iar pieţele ţărăneşti închise distrug, falimentează agricultura românească. Peste toate, câte un asteroid se apropie cică ameninţător de Terra din timp în timp, iar un mare cutremur ne va lovi ca mâine. Din pricina încălzirii globale şi a tăierii lacome a pădurilor de către nemţii lui Iohannis ne paşte foametea. Ucigaşii ISIS şi războaiele nu-s departe de România, iar America va avea confruntare armată între Trump şi Biden… Vai de noi!

De ce prind astfel de îngroziri? Fireşte, mereu se acuză lipsa de educaţie, dar nu este singura: actualii diriguitori îşi închipuie că populaţia este informată corespunzător de mass-media, însă nu e deloc aşa. De pildă, şcolile au fost închise nu că micuţii s-ar infecta în clasă, ci că se infectează în timpul transportului în comun. A nu se uita că în goana lor după rezultate şcolare părinţii îşi plimbă copiii, uneori zeci de kilometri în Bucureşti şi oraşele mari până la profesorii cei mai buni şi şcolile preferate. Ceea ce nu se întâmplă nici la Londra, nici în Berlin… La fel şi în pieţe: nimeni nu le-ar fi închis dacă se respectau normele sanitare, că de legalitate şi aşa nu se ocupa nimeni.

Aşadar ne-am procopsit cu o campanie electorală negativă şi cu un partid care vrea să câştige voturi riscând sănătatea populaţiei, dar nu ştim ce vrea să facă cu Puterea. În iureşul său spre victorie, a declanşat o adevărată bătălie cu Iohannis şi Orban, cu PNL, dar a uitat să-şi facă public un program realist pentru toţi poporenii şi să-l susţină prin presa şi televiziunile lor de casă.

În graba şi disperarea lor, îngrozesc populaţia, aplaudând şi chiar promovând prin fel de fel de influenceri ca Mircea Dinescu, Dan Bittman, Mădălin Ionescu… teoriile negre ale conspiraţiei mondiale împotriva României, rolul nefast jucat de UE şi capitalul imperialist, de multinaţionalele şi hipermarketuri care sug vlaga poporului… De parcă ne-am întors în anii şenilelor sovietice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: