Din zodia ciumei, în zodia coronavirusului (22)

Cum să păstrăm distanţa

 Alegeri. Un candidat la funcţia de primar vorbea la o întrunire electorală: Adversarul meu v-a furat pe rupte timp de 4 ani. Daţi-mi şi mie o şansă, acum!

Big Brother. „Am să vă mai spun un lucru. Ei nu au ştiut prea bine cum să gestioneze sănătatea publică. Dar au ştiut foarte bine cum să profite de carantină ca să introducă 5G în toate comunităţile noastre. Şi cum să iniţieze procesul de trecere la o monedă digitală, ceea ce este începutul sclaviei. Pentru că dacă ei au controlul contului tău din bancă, îţi controlează comportamentul. Şi toţi vedem reclamele care ne spun că 5G vine în comunităţile noastre. Că va fi o treabă minunată pentru voi toţi, că ne va schimba vieţile, că ne va face viaţa cu mult mai bună. Şi sunt foarte convingători, trebuie să recunosc, pentru că mă uit la acele reclame şi mă gândesc că de abia aştept să pot descărca un joc video în 6 secunde în loc de 16 secunde. Totuşi, pentru asta cheltuie ei 5 trilioane de dolari în sistemele 5G? Nu. Motivul este supravegherea şi culegerea datelor. Nu este pentru mine sau pentru voi. Este pentru Bill Gates, pentru Mark Zuckerberg şi Jeffrey Bezos şi pentru ceilalţi miliardari. Bill Gates spune că flota lui de sateliţi va putea supraveghea fiecare centimetru pătrat al acestei planete 24 de ore. Dar ăsta este numai începutul. El va fi de asemenea capabil să vă urmărească pe toate dispozitivele voastre inteligente prin recunoaştere facială, prin GPS ş.a.m.d. Pandemia este o criză convenabilă pentru elitele care dictează aceste politici (de supraveghere – n.t.). Le dă posibilitatea să distrugă definitiv clasa de mijloc, să distrugă instituţiile democraţiei, să treacă economiile oamenilor din mâinile noastre în mâinile câtorva miliardari. Şi singurul lucru ce stă între ei şi copiii noştri este această mulţime care a venit astăzi la Berlin! Noi vă spunem astăzi: nu vă vom lăsa să ne luaţi libertatea, nu vă vom lăsa să ne otrăviţi copiii, ne vom cere democraţia înapoi! Vă mulţumesc foarte mult pentru că luptaţi!” (Discursul lui Robert F. Kennedy Jr. – Berlin, 30 august 2020). P.S. Conform organizatorilor, la protestul de la Berlin au fost peste un milion de participanţi. Sursa: Cristoiublog.ro.

Cine(ma). Hollywood. Abia aştept, după 2-3 ani, filmele – cu buget imens – despre cum au salvat „eroii” americanii lumea (şi) de Covid. Numai să se dea drumul la cinematografe… Ori, măcar, să mai existe spectatori!

Covid-19. Un virus care moare cu apă şi săpun şi căruia încă nu i s-a găsit leacul. Despre ce vorbim aici!?

Dilemă. „Pandemismul Covid-19 – care, mai mult decât o viroză răspândită pe toate continentele, este picătura ideologică, politică, economică, socială şi culturală ca revarsă paharul neputinţei şi necredinţei actualei lumi – face ca globalismul (esenţialmente neoliberal şi neoconservator, capitalist şi imperialist) sub semnul căruia trăim azi, aflat la finele unei istorii începute acum 2000 de ani pe temelii mult mai vechi, să treacă în altă formă de ordine globală, total diferită din punct de vedere calitativ. Este vorba, de fapt, de o altă lume. Vom supravieţui acestei treceri? Vom fi subiectul sau numai obiectul său? Aceasta-i întrebarea!” (Adrian Severin).

Distanţă. Dacă vrei ca oamenii să păstreze distanţa socială, împrumută-le bani.

Happy. Ştiai că dacă îţi înmoi masca în pălincă vei fi fericit toată ziua?

Mascaţi. Anul 2030: – Mami, cine este tăticul meu!? – Scuze, dar… nu prea ştiu…, în anul ăla, 2020, toţi purtam mască!

Online. De-ale examinărilor online: „Contemporanii lui Eminescu, invidioşi, l-au urmărit ca să-i ghicească filosofia şi să-i caute nod în plapumă”.

Paşaport. În 1976, când mumia lui Ramses al II-lea a fost trimisă la Paris, faraonul a avut nevoie de paşaport. Profesia menţionată în document era: „Rege, decedat”. Uite că dl Covid-19 a trecut toate frontierele lumii fără să se legitimeze!

 Poet. Este acela care continuă să scrie şi după ce a împlinit 16 ani.

Rustication. Cuvânt englez desemnând faptul de a fi trimis forţat – din diverse motive – la ţară.

Somn. – Nu ştiu ce să mă fac cu soţul meu, doctore! Vorbeşte mereu în somn. – Da, e un lucru tare neplăcut. – Neplăcut? Puţin spus! Alaltăieri râdea de el tot Senatul!

Transmitere. O blondă: – Virusul se poate lua şi prin contact sexual? – Nu dragă, deci… poţi ieşi liniştită la muncă!

Zid. Acum, de când cu pandemia ce face ravagii în SUA, Mexicul a „întors foaia”: cere insistent lui Trump să se grăbească să termine zidul de la frontiera comună! Ai naibii mexicani! Cum au intuit, oare, că Trump va pierde alegerile!?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: