Atletism, Campionatele Balcanice de alergare montană

Două medalii pentru sportivii suceveni

> Medalie de bronz cu echipa României pentru Mădălina Sârbu şi argint cu echipa pentru Petru Iulian Pop şi Andrei Ihnatiuc

Atleţii români au cucerit nouă medalii, sâmbătă, la ediţia a 12-a a Campionatelor Balcanice de alergare montană pentru seniori şi juniori U20, de la Poiana Braşov, 3 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.

La individual feminin, podiumul a fost integral românesc, Cristina Simion cucerind aurul cu timpul de 1 h 06 min 45 sec pe 12 km, urmată de Monica Mădălina Florea, 1 h 08 min 02 sec, şi de Andreea Alina Pîşcu, 1 h 08 min 46 sec.

La masculin (12 km), victoria a revenit turcului Abdullah Cakir, în 59 min 06 sec, urmat de românii Ionuţ Alin Zincă, 1 h 00 min 33 sec, şi Leonard-Albert Mitrică, 1 h 00 min 43 sec.

În cursa junioarelor (U20) s-a impus bulgăroaica Iasna Petrova, cronometrată pe 6 km în 33 min 36 sec, urmată de două reprezentante ale Turciei, Ruken Tek, 33 min 44 sec, şi Tugce Ozkan, 35 min 33 sec. Prima româncă a fost Laura Marina Corhană (locul 5), înregistrată în 37 min 18 sec.

La juniori (6 km), primii trei au fost turcii Mehmet Vefa Aydemir (30:13), Ramazan Yorulmaz (30:23) şi Bilal Bayramoglu (30:57), iar pe patru s-a clasat românul Daniel Gheorghe Rus (31:01).

Pe echipe seniori, România a cucerit aurul atât la feminin, cât şi la masculin. La feminin, România a devansat în clasament Turcia şi Bulgaria, iar la masculin s-a impus în faţa Turciei şi Croaţiei.

La juniori, la feminin a câştigat Turcia, urmată de Bulgaria şi România, iar la masculin, Turcia a fost urmată în clasament de România şi Bulgaria.

În clasamentul pe naţiuni, Turcia a ocupat primul loc, cu 4 medalii de aur, 4 de argint şi 2 de bronz, urmată de România, 3-3-3.

Sportiva Sîrbu Mădălina, de la CSM Suceava – CSM Rarăul Câmpulung, a făcut parte din lotul României şi a ocupat locul 9 la individual şi locul 3 cu echipa.

„A fost un sezon destul de dificil, cu competiţii destul de multe într-un timp relativ scurt, cu multe concursuri amânate sau chiar anulate, însă în ciuda acestui fapt fetele noastre au avut un an extraordinar, reuşind să cucerească peste 30 de medalii, din care 20 de aur la campionatele naţionale şi balcanice.

Mulţumim cluburilor la care sunt legitimate fetele, mulţumim Primăriei Câmpulung Moldovenesc, Consiliului Local şi domnului primar Mihăiţă Negură pentru susţinerea pe tot parcursul anului, chiar şi în aceste condiţii grele cauzate de pandemie”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţîmpău.

La această competiţie au participat şi doi sportivi din judeţul Suceava, Pop Petru Iulian, legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei şi pregătit de profesorul Prâsneac Cristian, şi Ihnatiuc Andrei, legitimat la CSŞ Rădăuţi şi antrenat de profesorul Bogdan Roşcăneanu.

La finalul competiţiei, sportivii au obţinut medalia de vicecampioni balcanici cu echipa României de U20, din care au mai făcut parte şi Rus Daniel, de la Gloria Bistriţa, şi Pop Marius Valentin, de la CAM Sighişoara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: