Câmpulung Moldovenesc

Un proprietar a anunţat că-şi redeschide restaurantul doar pentru a declanşa un conflict care să fie tranşat în instanţă

> Potrivit lui Mircea Giosan, municipiul Câmpulung Moldovenesc a intrat nemeritat în scenariul roşu

Omul de afaceri câmpulungean Mircea Giosan, fost consilier local PNL, a declarat, marţi, la News Bucovina, că va deschide miercuri restaurantul pe care îl deţine în ciuda restricţiei impuse prin „scenariul roşu” pentru a declanşa un conflict care să fie tranşat în instanţă, deoarece el consideră că municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat nemeritat în scenariul roşu, întrucât CJSU Suceava a inclus şi focarul de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, care, potrivit deciziei CNSU nu se mai include în calculul incidenţei de infectare.

„Nemeritat suntem în scenariul roşu prin hotărârea CJSU Suceava” a precizat Giosan.

El a arătat că, prin decizia CJSU Suceava, în Câmpulung Moldovenesc se suspendă activitatea de alimentaţie publică, a restaurantelor, mai puţin cea de catering şi pregătirea mesei pentru cei cazaţi.

Giosan a explicat că în calculul pentru scenariul roşu au intrat şi cei 23 de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, deşi CNSU a stabilit că focarele din centre de bătrâni, spitale, internate sunt excluse de la acest calcul, iar la colegiul militar e vorba despre un internat.

Fără focarul de la colegiul militar, municipiul ar avea o incidenţă de cel mult 2 la mie

Potrivit lui Giosan, fără focarul de la colegiul militar, municipiul ar avea o incidenţă de maximum 2 la mia de locuitori, iar închiderea activităţii de alimentaţie publică loveşte într-un sector care şi aşa a fost foarte afectat.

El s-a întrebat de ce nu se închide Poliţia din municipiu, unde sunt 11 cazuri confirmate cu Covid, sau Primăria, unde sunt 5 cazuri, şi se închid restaurantele, unde nu au fost astfel de cazuri, precizând că el a plătit sume consistente atât pentru asigurarea condiţiilor de dezinfecţie, dar şi pentru testarea personalului.

„Durerea mare sunt oamenii. De 21 de ani am oameni angajaţi de atunci. Nu au schimbat un loc de muncă. Ce să le spun acum?” a declarat Mircea Giosan.

El a spus că cei de la AJOFM Suceava nu au clarificat cum se va asigura plata şomajului tehnic, pentru că au cerut să li se spună pentru cât timp se cere această formă de sprijin, în condiţiile în care hotărârea nu stabileşte o dată fermă de începere şi ieşire din această situaţie a municipiului.

Mircea Giosan a mai arătat că a făcut un împrumut la început de an pentru a plăti toate taxele şi impozitele locale, că activitatea sa a fost mai mult suspendată şi că nu are de unde să ramburseze împrumutul.

El a mai arătat că a amânat foarte multe evenimente care erau programate pentru acest an şi că în zonă petrecerile private nu prea se fac cu număr redus de participanţi, pentru că localnicii, dacă organizează un eveniment, atunci acesta trebuie să fie de amploare.

Mircea Giosan a mai declarat că intenţiona să conteste hotărârea CJSU Suceava în instanţa de contencios administrativ, dar a constatat că procesul ar dura prea mult şi ar fi fără efecte.

„Mâine (miercuri – n.red.) deschid restaurantul. Am mai multe şanse deschizând un conflict să ajung în instanţă” consideră Mircea Giosan.

Antreprenorul a arătat că, oricum, clienţii vor fi puţini sau deloc…

El şi-a exprimat dezamăgirea că actuala administraţie ia decizii contradictorii şi afectează numeroase afaceri.

„Dacă nu vor să fie oameni competenţi şi să ştie ce au de făcut, într-o bună zi lumea se va întoarce împotriva lor. Nu se poate cu atâtea bâlbe” a spus Giosan.

El spera ca miercuri, după ce va redeschide restaurantul, să fie controlat. „Singurul lucru pe care îl mai sper este ca miercuri să vină în control” a spus Mircea Giosan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: