DGASPC Suceava a obţinut o finanţare de 84 milioane lei pentru creşterea numărului de asistenţi maternali

> Până în prezent au fost angajaţi 52 de asistenţi profesionişti şi au fost formaţi 33

 DGASPC Suceava anunţă că a obţinut, în cadrul unui proiect, o finanţare nerambursabilă de aproape 84.000.000 lei, bani ce vor fi folosiţi pentru creşterea calităţii sistemului de asistenţă socială şi creşterea numărului de asistenţi maternali la nivelul judeţului.

Potrivit directorului executiv a DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, instituţia a estimat pentru perioada 2019-2023 recrutarea, pregătirea şi angajarea a 150 de asistenţi maternali profesionişti după cum urmează: 25 în 2019, 40 în 2020, 35 în 2021, 30 în 2022 şi 20 în anul 2023.

Până în prezent indicatorii au fost realizaţi, în sensul în care au fost angajaţi 52 de asistenţi maternali profesionişti. În cursul anului 2020 au fost formaţi şi atestaţi 33 de asistenţi maternali profesionişti.

Procedurile de angajare a asistenţilor maternali profesionişti au fost simplificate

„Având în vedere faptul că a fost aprobată simplificarea procedurilor de angajare în cadrul DGASPC Suceava a asistenţilor maternali profesionişti, considerăm că indicatorii planificaţi până în luna decembrie vor fi realizaţi şi depășiți. Urmare a acestui lucru, ANPDCA în parteneriat cu DGASPC va încheia un act adiţional pentru suplimentarea cu încă cinci posturi de asistent maternal profesionist pentru anul 2020. Cele cinci posturi suplimentate vor fi bugetate din economiile realizate în proiect până în momentul de faţă” a precizat Creţuleac.

Proiectul în cauză este intitulat „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” şi se derulează, începând din anul 2018, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei (ANPDCA). Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman „Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, cu o valoare de 2.657.162.612,32 lei.

DGASPC Suceava informează şi pe această cale toate primăriile din judeţ despre oportunitatea de a beneficia de avantajele acestui proiect, în speţă rezolvarea problemelor sociale cu privire la copii defavorizaţi din comunitate şi totodată posibilitatea de angajare a persoanelor care solicită un loc de muncă şi îndeplinesc condiţiile de a deveni asistenţi maternali profesionişti.

„Prin reţeaua de asistenţi maternali profesionişti se asigură protecţia copilului care necesită stabilirea unei măsuri de protecţie la un asistent maternal profesionist, acesta fiind o persoană fizică, angajat al DGASPC Suceava, care, prin activitatea care o desfăşoară la domiciliul său, asigură creşterea, îngrijirea şi educarea în vederea dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament” a subliniat Georgeta Nadia Creţuleac. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: