Consiliul Judeţean Suceava se zbate să facă faţă datoriilor

Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile subordonate aveau, la începutul lunii iulie a.c., datorii curente de 90,70 de milioane de lei.

Aşa evidenţiază Raportul de analiză de bilanţ privind situaţiile financiare la data de 30 iuie 2020, document înaintat Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava pe 30 iulie. Astfel, potrivit sursei citate, 23,56 de milioane de lei reprezentau datoriile comerciale, acestea fiind mai mari cu 11,55 de milioane de lei comparativ cu începutul anului. Cea mai mare creştere a obligaţiilor a înregistrat-o Consiliul Judeţean, una de 7,68 de milioane de lei, „mare parte din sumă fiind datorată pentru investiţii din PNDL”. Tot la această categorie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, creşterea datoriilor este de 3,40 de milioane de lei. Către diversele bugete, datoriile erau de 18,20 de milioane de lei, cu 7,05% mai mari decât cele de la debutul anului 2020.

Cele mai mari creşteri salariale, la Spitalul Judeţean şi DGASPC

 În ceea priveşte salariile angajaţilor, acestea erau, la data de 30 iunie a.c., de 18,16 milioane de lei, cu un salt de 15,61% în comparaţie cu 1 ianuarie, „cele mai importante creşteri înregistrându-se la Spitalul Judeţean şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”. O sumă de 1,45 de milioane de lei reprezenta datorii din operaţiuni cu fonduri externe nerambursabile şi fonduri de la bugetul de stat înregistrate pentru proiectele derulate de Consiliul Judeţean Suceava şi, în cele din urmă, 1,12 milioane de lei erau venituri în avans de la Centrul Cultural „Bucovina” şi la Muzeul Naţional al Bucovinei, „aferente biletelor cu valoare nominală şi publicaţiilor proprii”.

În ceea ce priveşte datoriile necurente, pe 30 iunie acestea erau de 60,58 de milioane de lei, în scădere cu 496.073 de lei faţă de începutul anului 2020, „fiind aferente creditului extern contractat de Consiliul Judeţean Suceava în numele unităţilor administrativ-teritoriale înscrise în programul «Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene», partea care nu a fost înregistrată de unele unităţi administrativ-teritoriale în contabilitatea proprie”.

În acelaşi context, sunt menţionate datoriile din creditele interne contractate pentru finanţarea unor obiective de investiţii ale Consiliului Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: