ALEXANDRA HARJA SAMSONESCU: Pentru a fi un bun gospodar de judeţ

„Nu ai nevoie de ani de experienţă în administraţia publică, ci să ştii să foloseşti chibzuit banul public”

ALEXANDRA HARJA SAMSONESCU

Partidul Pro România intră în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava cu un candidat curajos, hotărât, cu o educaţie completă, dar mai ales cu idei foarte clare despre ceea ce ar avea de făcut pentru judeţul pe care îl iubeşte, îl respectă şi pe care îl vrea adus în secolul XXI.

Alexandra Harja Samsonescu are avantajul de a intra în competiţia electorală neuzată politic şi cu perspectiva unei minţi proaspete, fiind cel mai tânăr candidat pentru şefia judeţului Suceava, o persoană care a ales să nu mai stea „în spate”, ci să se implice chiar din linia întâi pentru un viitor modern şi mai confortabil, pe care sucevenii îl merită.

Nu sunteţi prea tânără pentru a intra în „cuşca leilor”?

Nu cred că există o vârstă special recomandată pentru a te implica activ în comunitatea ta şi pentru a veni în sprijinul acesteia. Pentru mine, vârsta de 30 ani reprezintă momentul oportun de a mă îngriji de soarta semenilor mei. Este vârsta la care vreau să dau înapoi ceea ce am primit de la părinţi, de la dascăli, de la comunitatea în care mi-am desfăşurat activitatea cum am ştiut eu mai bine. Vreau ca aceştia să fie mulţumiţi de noi, tinerii, şi să ştie că nimic nu a fost în zadar. Să ştie că se poate conta pe noi.

Ce a facut Alexandra Harja Samsonescu până la 30 de ani?

Am fost elevă la Şcoala Generală Nr. 4 din municipiul Suceava, apoi am urmat cursurile Liceului Economic „Dimitrie Cantemir”, unde am fost şefă de promoţie. Spun asta cu satisfacţie personală, pentru că mi-a plăcut să învăţ, iar rezultatele au fost pe măsură. Anii de liceu au fost ani foarte frumoşi, mă gândesc cu drag la ei. Dintre toate disciplinele studiate, m-am simţit mai apropiată de ştiinţele exacte. Probabil a contat şi faptul că în copilărie îi auzeam pe părinţi vorbind despre contabilitate, iar asta mi s-a întipărit în minte şi, mai târziu, mi-a dat direcţia în viaţă.

Am urmat cursurile Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, o facultate care, dincolo de calcule interminabile, formule matematice sau teorii, mi-a confirmat că eram acolo unde trebuie să fiu. Pot spune apăsat că pe parcursul celor trei ani de studiu am învăţat noţiuni fundamentale pentru buna funcţionare a unei companii, dar şi a unui judeţ, a unei ţari: ce taxe şi impozite trebuie să plătesc în fiecare domeniu de activitate, cum să prioritizez cheltuielile şi să le reduc pe cel inutile sau ce instrumente să folosesc pentru a face previziuni economice în viitor. Acest lucru m-a ajutat enorm de mult în viaţă, mai ales în domeniul unde îmi desfăşor momentan activitatea, şi cu siguranţă mă va ajuta şi ca preşedinte al Consiliului Judeţean.

După absolvirea examenului de licenţă, am urmat un master în domeniul agricol, tot în Iaşi, dar la sfârşitul pregătirii profesionale am vrut să mă întorc acasă, să fiu alături de cei dragi, să fiu alături de familie, în locul natal.

Mai exact, cum credeţi că pregătirea economică vă va ajuta să fiţi un bun preşedinte de consiliu judeţean?

– Pregătirea economică dar şi experienţa mea de antreprenor, pentru că în prezent deţin o firmă şi port responsabilitatea multor angajaţi… Pot fi un bun preşedinte de consiliu judeţean şi pentru că ştiu cât de greu se fac banii, cât de greu intră banii într-o familie, cât de greu intră banii într-o firmă şi totodată ştiu cât de uşor îi poţi pierde dacă nu îi cheltuieşti responsabil, chibzuit.

De când activez în lumea antreprenoriatului, m-am lovit de tot felul de piedici şi a trebuit să readaptez mereu, să găsesc soluţii pentru orice problemă care apărea, pentru a face bani, pentru a-i gestiona corect şi cu folos. Am văzut şi am simţit pe pielea mea ce greu construieşti ceva acum, iar această experienţă îmi este de folos pentru a justifica candidatura mea la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava.

Pentru a fi un bun gospodar de judeţ nu ai nevoie de ani de experienţă în administraţia publică, ci să ştii să foloseşti chibzuit banul public. Şi ai nevoie de curaj. Până la urmă, despre asta este vorba.

Mai mult ca niciodată, anul acesta avem nevoie de curaj moral, curaj politic.

Haideţi să ieşim din casă la vot! Acesta este primul pas!

Ieşiţi din casă pe 27 septembrie!

Fiecare vot contează şi trebuie să fim împreună pentru binele judeţului Suceava!

Publicat de CRAI NOU SA, la comanda Partidului PRO România – Filiala Suceava. CUI MFC: 21200010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: