Şase suceveni cu Covid-19 au fost internaţi

Prefectura a informat că ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în judeţ se înregistrau 4.763 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

La nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 11, declarate vindecate.

Din totalul celor 599 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 120 erau în zona tampon şi 255 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 184 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 122 prezentau forme medii ale bolii, 48 forme uşoare, iar 14, cu forme grave, sunt internaţi în secţia ATI, trei fiind ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 334 de paturi libere, dintre care 33 pentru pacienţi Covid-19, 231 în sectorul non-Covid şi 70 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 6 paturi pentru pacienţi non-Covid şi 22 de ventilatoare, dintre care 7 pentru pacienţi Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 80 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: