În curs de construcţie la Palatul Administrativ

Sala Unirii va găzdui şi întâlniri ale autorităţilor cu sucevenii

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a verificat stadiul lucrărilor la Sala Unirii, care se construieşte în curtea interioară a Palatului Administrativ din Suceava.

El a spus că această clădire finalizată în 1904 are o istorie extrem de interesantă şi deosebită, pentru că aici au intrat trupele române în drumul lor spre Cernăuţi în 1918, când s-a hotărât unirea Bucovinei cu Ţara. „Noi facem aici o sală care se va numi «Sala Unirii Bucovinei cu Ţara». Va fi o sală în care se vor desfăşura şedinţele de plen ale Consiliului Judeţean Suceava” a explicat Flutur.

El şi-a exprimat speranţa ca Suceava să devină cândva capitală de regiune, iar şedinţele deliberativului acestei regiuni să se organizeze în această sală.

„Este în construcţie, o sală care costă circa 8 milioane de lei, investiţie a CJ Suceava începută anul trecut. Are 200 de locuri” a spus Flutur.

El a menţionat că sala va fi destinată şi întâlnirii cu publicul, pentru că are o intrare din stradă, garderobe, grupuri sanitare la subsol, o terasă deasupra. „Este gândită funcţional şi pentru consultări cu populaţia, schimburi de experienţă sau pentru studenţi. Un loc unde societatea civilă, sucevenii vor fi invitaţi şi consultaţi pentru diverse teme şi diverse provocări pentru municipiul Suceava, judeţul Suceava sau viitoarea regiune” a menţionat preşedintele CJ.

El a adăugat că şi-ar fi dorit ca această sală să fie finalizată în 2018 şi că a cerut guvernului de atunci fonduri, dar nu s-au aprobat, motiv pentru care se realizează cu fonduri proprii.

„Va fi o sală modernă, civilizată, o carte de vizită pentru judeţul Suceava şi Bucovina” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: