Primarul Ion Lungu a inspectat 17 unităţi şcolare din municipiu

> „Facem eforturi împreună cu unităţile de învăţământ şi ISJ Suceava pentru ca desfăşurarea orelor să aibă loc în condiţii de siguranţă” a declarat edilul-şef

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a verificat ieri cum sunt respectate condiţiile pentru deschiderea noului an şcolar la 17 grădiniţe, şcoli şi colegii: Şcoala Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni, Şcoala Nr. 6 Burdujeni-sat, Liceul „Al.I. Cuza” Burdujeni, Şcoala Nr. 10 Burdujeni, Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” Burdujeni, Şcoala Nr. 7 Iţcani, Grădiniţa cu Program Normal Obcini, Liceul „Natanael”, Iţcani, Liceul „Filadelfia” Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială Nr. 4 din cartierul George Enescu, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă”, Seminarul Teologic, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”.

Potrivit primarului, majoritatea unităţilor de învăţământ au început orele în scenariul S1, verde, combinat cu scenariul galben, S2.

Cu toate acestea, Şcoala „Ion Creangă” din Obcini a început anul şcolar conform S3, roşu, nefiind permis accesul. Deşi şcoala nu are niciun caz de Covid-19, aceasta nu a terminat lucrările de schimbare a instalaţiei electrice, fiind timp de 10 zile centru pentru examinare la bacalaureat, sesiunea de toamnă. De luni, săptămâna viitoare, vor începe cursurile în varianta verde S1, combinată cu varianta galben, S2, a subliniat Lungu.

Primarul a menţionat că şcolile din municipiu sunt dotate cu măşti, au echipamente şi soluţie pentru dezinfecţie. De asemenea, sunt dotate cu echipamente IT pentru transmitere on-line.

Totuşi, o problemă ridicată de mai multe unităţi de învăţământ a fost legată de insuficienţa personalului de curăţenie în actualele condiţii, a făcut cunoscut primarul. În această situaţie, el a recomandat şcolilor să angajeze firme de curăţenie pe contracte de prestări servicii.

„Facem eforturi împreună cu unităţile de învăţământ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava pentru a limita răspândirea virusului şi pentru ca desfăşurarea orelor să aibă loc în condiţii de siguranţă” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI