Poliţiştii au reţinut doi bărbaţi care l-ar fi agresat pe activistul de mediu Daniel Bodnar

> Ei au aplicat amenzi de 13.000 de lei în cazul transportului ilegal de lemn semnalat de activistul de mediu

Poliţia Suceava a anunţat ieri că au fost reţinuţi doi bărbaţi care l-ar fi agresat pe activistul de mediu Daniel Bodnar.

Reamintim că Daniel Bodnar a fost ameninţat şi chiar lovit în timp ce se afla, duminică, în zona depozitului „Atelier împletituri” din Marginea, după ce a semnalat un posibil transport ilegal de material lemnos.

Iniţial, activistul de mediu a anunţat Poliţia că o autoutilitară ce transportă material lemnos este supraîncărcată. Astfel, poliţiştii au interceptat transportul efectuat de un rădăuţean de 60 de ani.

Ulterior, s-a stabilit că datele înscrise în avize corespund cu cantitatea de material lemnos, însă numărul de bucăţi material lemnos din avizele de însoţire nu corespunde cu numărul de bucăţi inventariate de personalul silvic. Ca urmare, persoana juridică titulară a transportului a fost amendată cu 5.000 lei pentru nerespectarea modului de completare a avizelor de însoţire.

În plus, s-au mai constatat nereguli privind depăşirea lungimii ansamblului de vehicule şi depăşirea greutăţii totale rezultate din documente, fapte sancţionate cu amendă de 2.800 lei.

Încă o amendă, de 6.000 lei, a fost aplicată întrucât conducătorul auto a refuzat cântărirea încărcăturii, iar ca măsură complementară au fost reţinute plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei, aceasta fiind indisponibilizată până la punerea în legalitate.

În timp ce autorităţile inventariau materialul lemnos, activistul a fost abordat de un grup de persoane din anturajul şoferului, ar fi fost ameninţat de acestea şi chiar agresat.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor „loviri sau alte violenţe” şi „ameninţare”, stabilindu-se că persoanele respective au aruncat şi cu pietre în maşina activistului de mediu. În acest sens, cercetările au fost extinse şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de „distrugere”.

Au fost identificate şi audiate toate persoanele implicate, stabilindu-se participaţia directă la comiterea faptelor a doi bărbaţi de 27 şi 38 de ani, ambii din comuna Suceviţa.

Sursa citată precizează că cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar cercetările au fost extinse şi cu privire la săvârşirea infracţiunii „tulburare a ordinii şi liniştii publice”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: