Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni are un nou preot paroh

În Duminica a XIII-a după Rusalii, 6 septembrie 2020 (a Lucrătorilor celor răi), Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a fost în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfântul Ilie” din municipiul Fălticeni.

Ierarhul a fost primit după datina strămoşească cu pâine şi sare şi, după datina creştină, de către soborul slujitor. PS Damaschin a binecuvântat cu apă sfinţită lucrările efectuate până în prezent la restaurarea şi renovarea bisericii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu PS Damaschin Dorneanul şi părintele Dimitrie Horga, consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, iar în cadrul Sfintei Liturghii teologul Alexandru Şuiu a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Damaschin le-a vorbit celor prezenţi despre pericopa evanghelică a zilei, despre pilda lucrătorilor răi, care pentru răutatea şi nerecunoştinţa lor au fost înlocuiţi cu alţi lucrători, precum şi despre faptul că trebuie să dăm ascultare stăpânirilor care sunt rânduite de Dumnezeu sau care sunt îngăduite de Dumnezeu.

Părintele Dimitrie Horga, consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, a dat citire Deciziei Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prin care părintele Adrian Dulgheriu, protopop al Protopopiatului Fălticeni, este instalat preot paroh la Parohia „Sfântul Ilie” Fălticeni.

„Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic pentru încrederea pe care mi-a acordat-o prin numirea la parohia Sfântul Ilie, mulţumim Preasfinţitului Părinte Damaschin pentru slujirea de astăzi şi pentru cuvântul de învăţătură, mulţumim preacucernicului părinte consilier Dimitrie Horga pentru cuvântul de instalare la noua parohie, mulţumim preacucernicilor părinţi Marian Ionel şi Nicolau Tudorel pentru activitatea de până acum şi părinţilor coslujitori, mulţumim consiliului parohial şi tuturor credincioşilor din parohia noastră. Cu toţii suntem lucrători în via Domnului, iar până la culesul roadelor mai avem mult de lucru. Cu toţii vom depune eforturi pentru înfrumuseţarea bisericii noastre şi pentru terminarea lucrărilor, care nu sunt deloc puţine. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al dumneavoastră al tuturor vom ajunge să vedem o biserică frumoasă cu o pictură deosebită” a spus părintele paroh Adrian Dulgheriu în cuvântul rostit după ceremonia de instalare.

CONSTANTIN AGAFIŢEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: