Marşul PSD către victoria finală

Cine spune că politica românească e una leşinată se înşală: nici bine nu se termină un război, că începe altul. Astfel, imediat după ce Guvernul Orban a primit votul de învestitură în 14 martie, a. c., şeful interimar al Opoziţiei, dl Marcel Ciolacu, a şi venit cu propunerea unei moţiuni de cenzură, cu care n-a fost zi să nu ameninţe Guvernul şi viaţa de prim-ministru a dlui Ludovic Orban.

De jumătate de an au făcut harcea-parcea activitatea miniştrilor de la Palatul Victoria, ca să motiveze depunerea moţiunii, apoi îşi făcea calcule pentru votul acesteia în Parlament şi de fiecare dată îi ieşea cu megaplus, asta vrând să sugereze că guvernul e la mâna dlui Ciolacu şi a PSD şi, din milă, îl mai lasă oleacă la butoane. De la şeful cel mare la ultimul activist social-democrat, de la Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică… la cel mai neînsemnat „analist“ din echipa de zgomote a Antenelor, nu era unul care să nu demită imediat echipa de guvernământ pe motiv de furăciune a banului public, de incompetenţă şi infinită prostie. Acuzaţii după acuzaţii, ca la un festival al batjocurii. Nici nu mai aveau nevoie de probe, chiar dacă de atâţia ani boceau după prezumţia de nevinovăţie în multele lor cazuri de dosare penale. Când e vorba de alţii, prezumţia asta nu face două parale.

Nimic nu a fost omis pentru a le distruge guvernanţilor ultima fărâmă de credibilitate: Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului le-au anulat mai toate prerogativele perioadelor stării de urgenţă şi ale stării de alertă, astfel că epidemia şi-a făcut de cap, înmulţindu-se peste poate numărul deceselor şi al contaminărilor cu Covid-19; bugetul naţional a fost asaltat cu fel de fel de populisme precum dublarea alocaţiilor pentru copii, creşterea punctului de pensie cu 40%, alocaţii pentru uniforme şcolare, deşi nimeni nu le doreşte, o groază de stipendii şi facilităţi pentru firme şi cei ce iau credite ori au de plătit datorii la stat… Scopul acestora? Să declanşeze criza financiară şi intrarea Guvernului României în incapacitate de plată, ca şi când ar fi vorba de guvernul unei ţări inamice!

După alegerea definitivă a dlui Marcel Ciolacu ca preşedinte al PSD, a venit lovitura fatală: fără să se mai consulte cu nimeni, a planificat votul la moţiunea de cenzură pe 31 august, ultima zi când se mai putea. Era convins că toţi deputaţii şi senatorii care i-au promis susţinerea moţiunii se vor ţine de cuvânt, ca şi cum s-ar mai fi repetat vreodată în politica românească păstrarea cuvântului dat şi a onoarei.

Însă de data asta „trădătorii” au lovit necruţător, doar 226 de parlamentari fiind prezenţi la vot, fără a se putea realiza măcar cvorumul de şedinţă. Buimăcit şi prins într-o criză de nervi, dl Ciolacu abia se mai putea stăpâni în faţa jurnaliştilor. A bolmojit-o că de fapt PSD n-a pierdut nimic fiindcă moţiunea nu s-a putut vota, iar un coleg o dă cotită: cică întregul popor român a pierdut. E clar că nici raţiunea, nici bunul-simţ nu mai fac casă bună cu liderii stângişti.

Din păcate, pentru actuala majoritate parlamentară, odată cu eşecul moţiunii de cenzură, PSD şi Ciolacu decontează aroganţa, amatorismul şi iluziile după epoca lui Dragnea. Iluzii întreţinute de jurnaliştii, analiştii şi televiziunile lor de casă. Consecinţa directă a fost diminuarea bazinului electoral de stânga şi situarea la cele 20 de procente de care dispune acum.

La o analiză a ratingului Antenei 3 şi al României TV, se observă că este o coincidenţă între scăderea numărului de spectatori ai respectivelor posturi şi degringolada social-democraţilor. Aşadar nu numai erorile politice le-au provocat nenorocirea actuală de imagine, ci şi pierderea credibilităţii respectivelor televiziuni.

E clar că PSD trebuie să-şi schimbe strategia de comunicare şi activiştii care rostogolesc la disperare aceleaşi acuzaţii, fără să construiască o alternativă de guvernare, fără să vină cu iniţiative, proiecte şi programe politice pentru rezolvarea situaţiilor complicate de pandemie şi pentru evitarea crizei economice intrate deja în economiile cele mai dezvoltate. Altfel…

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: