Patru cadre didactice de la Şcoala Nr.1 şi Colegiul Alimentar sunt infectate cu SARS-CoV-2

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că două unităţi de învăţământ din municipiul Suceava au anunţat ISJ că patru cadre didactice au avut rezultat pozitiv în urma testării pentru depistarea SARS-CoV-2.

El a spus că două dintre cadrele didactice sunt angajate ale Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, iar alte două de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

Directorul Şcolii Nr. 1 Suceava, prof. Gabriela Mihai, a declarat că întreg personalul unităţii de învăţământ, însumând 60 de cadre didactice, personal didactic-auxiliar şi personal nedidactic, a efectuat testul RT-PCR, iar în cazul a doi profesori rezultatul a fost pozitiv pentru SARS-CoV-2, cele două persoane fiind asimptomatice.

Prof. Gabriela Mihai a precizat că cele două cadre didactice s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. O persoană a fost internată, iar cealaltă a refuzat internarea, dar urmează tratament şi este izolată la domiciliu.

Ea a explicat că Primăria şi Consiliul Local Suceava au aprobat suplimentarea bugetelor pentru unităţile de învăţământ din municipiul Suceava cu sume ce permit efectuarea testelor RT-PCR pentru angajaţii acestor unităţi.

Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava a spus că după discuţiile purtate cu colegii întregul colectiv al unităţii a înţeles importanţa efectuării testului RT-PCR şi a acceptat să facă acest test.

„Deoarece încă nu au început cursurile, cele mai multe cadre didactice ale şcolii îşi desfăşoară activitatea online, iar şedinţele consiliului profesoral se desfăşoară tot online, pentru evitarea contactului direct. De săptămâna viitoare (această săptămână – n.red.), personalul unităţii va reveni la şcoală, dar după un program foarte bine stabilit” a precizat prof. Gabriela Mihai. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: