Primăria Suceava promovează primele două proiecte din programarea europeană 2021-2027

>În cauză sunt realizarea Centurii verzi a municipiului şi reabilitarea Curţii Domneşti

Primăria Suceava iniţiază deja proiecte pentru obţinerea de finanţare europeană nerambursabilă în noul exerciţiu financiar european. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de către primarul Ion Lungu, potrivit căruia primul pe listă este Proiectul „Centura verde” a Sucevei. „Lucrăm deja pentru proiectele europene din exerciţiul 2021- 2027. Am depus două solicitări pentru a ni se achita banii aferenţi documentaţiilor tehnice pe care le facem. Discutăm, aici, în primul rând, despre Centura verde a oraşului, care pleacă din zona Zamca – George Enescu şi ajunge la Zona de agrement de pe malul râului Suceava. După care, aceasta merge mai departe, în zona Parcului Şipote, la Balada, iar de acolo la blocurile ANL din Obcini” a spus Lungu.

În cazul acestui proiect, autorităţile locale sucevene au solicitat decontarea sumei de 1,69 de milioane de lei, bani ce vor fi plătiţi pentru întocmirea documentaţiei tehnice. Conform primarului Ion Lungu, finanţarea poate fi asigurată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) din exerciţiul financiar 2014-2020, care susţine financiar realizarea documentaţiilor pentru proiectele din următoarea programare europeană, respectiv cea din intervalul 2021-2027.

Cel de-al doilea proiect vizat este cel de reabilitare şi modernizare a Curţii Domneşti, în cazul căruia se cere rambursarea a 258.150 de lei. Proiectul a fost realizat de Sigm Home Projects şi Genesis Iaşi, pentru zona arheologică fiind propuse măsuri de conservare şi restaurare ale ruinelor Palatului Domnesc, turnului locuinţei şi turnului porţii. În luna iunie 2020, Ion Lungu făcea cunoscut că pentru materializarea proiectului se mizează pe accesarea unei finanţări nerambursabile de la Comisia Europeană, în viitoarea programare 2021-2027.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: