Incertitudini

Cadrele didactice din municipiul Suceava au început a-şi face testele pentru SARS-CoV-2 la laboratoarele unde au fost trimise. Dintre profi şi învăţători, unii chiar stau cu frica-n sân: dacă…? Alţii se întreabă pur şi simplu: ce relevanţă are testul dacă mă molipsesc poimâine? Încă alţii (sau tot dintre cei de mai înainte) pun problema şi aşa: ce valoare au testele noastre în clipa în care dăm nas în nas (cu măşti, mă rog) cu elevii noştri netestaţi, ai căror părinţi nici nu mai au motive să declare ce şi cum despre ai lor copii. Bunăoară, despre unii, din clase terminale de liceu, profesorii lor ştiu că au fost nu doar pe litoral, ci că, dorind să câştige oarece parale în vacanţă, încă lucrează cu spor (în construcţii, amenajări, la hoteluri şi terase etc.) în medii cu potenţial de risc. Totodată, destule cadre didactice fie că s-au pus pe brânci să-şi facă adrese de e-mail şi să comunice pe platforme de învăţământ, fie (cele trecute de etapa asta) se îngrozesc la gândul că nu vor ţine reţelele de internet ale şcolilor. Nu în cele din urmă, cum să-i supraveghezi pe elevi în pauzele prescurtate ori cum să-i pofteşti la toaletă pe serii: A-ul merge acolo la ora 9, B-ul trebuie să reziste până la 10. Ş.a.m.d. Cumva, încă mai e vreme să(-şi) pună întrebări, mai e vreme să (li se) găsească răspunsuri. Dar nu multă! Una dintre temeri e că se va aplica finalmente soluţia românească potrivit căreia zicem că facem aşa şi facem cum se poate (dacă facem), rugându-ne să nu se întâmple ceva rău. Scapă cine poate, scapă cine are baftă.

N.a. Îi rugăm pe oamenii şcolii, pe părinţi şi pe elevi să ne transmită, pe adresa de e-mail a ziarului (chiar şi în anonimat!), şi alte întrebări pe care le au cu privire la începerea anului şcolar. Să fie ştiute!!!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: