Primele autobuze electrice mari achiziţionate de Primăria Suceava au ajuns în ţară

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că autobuzele electrice achiziţionate de Primăria Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană au ajuns pe pământ românesc.

Reamintim că în data de 4 martie primarul Ion Lungu a semnat contractul privind achiziţia a 25 de autobuze electrice pentru transportul public din Suceava.

Autobuzele sunt achiziţionate cu suma de 47.775.000 lei fără TVA de la câştigătoarea licitaţiei, firma SC BMC Truk&Bus SA cu sediul în România.

Autobuzele sunt produse de ZTE, un concern din China, bateriile şi puterea de 340 kW, autonomie 250 km, motorizarea este de producţie China, 12 m lungime, garanţie 15 ani, garanţie baterii 10 ani, 79 locuri, din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere, afişaj electronic, sistem de locaţie AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

La acea dată primarul estima că primul lot de autobuze electrice va ajunge la Suceava până la sfârşitul lunii octombrie.

Achiziţia acestor autobuze electrice face parte dintr-un proiect mai mare cu finanţare europeană care presupune modernizarea întregului transport public de călători din municipiul Suceava.

Pe lângă autobuze electrice se modernizează prin proiect atât sistemul de dispecerizare, ticketing, monitorizarea traficului, modernizarea staţiilor de călători şi se construieşte autobaza diviziei electrice a TPL Suceava.

Primarul a menţionat că în luna noiembrie vor fi livrate şi 17 autobuze electrice mici.

În total, în municipiul Suceava vor circula 62 de autobuze electrice, cu 22 mai multe decât se estima iniţial. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: