Din zodia ciumei, în zodia coronavirusului (8)

Din scenariu în scenariu

Coincidenţe? Să fie o coincidenţă că vârsta de 65 de ani, fixată ca limită a folosirii ventilatoarelor (şi aşa insuficiente) pentru salvarea bolnavilor de Covid-19,  coincide cu vârsta pensionabililor? Despre ce civilizaţie, mondializare, democraţie, ideologii  vorbim? Încetul cu încetul ne întoarcem la normele de viaţă şi moarte din tribul boşimanilor, care, când dădeau semne de bătrâneţe, erau urcaţi în pom, scuturându-l zdravăn, şi, dacă nu se puteau ţine bine de crengi, erau ucişi cu pietre. Numai că, după părerea multor gânditori, vârsta de 65 de ani e mult exagerată, trebuind redusă substanţial. Se pare că Pământul e bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii”.  (Merton Lambert, formator în cadrul Fundaţiei Rockefeller). Christine Lagarde, şefa FMI:  „Bătrânii trăiesc prea mult şi este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva.” „Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantităţi tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate” spunea dr. Henry Kissinger. Tot el, la Conferinţa Bilderberg de la Evian (Franţa), 1991: „Azi, America ar fi indignată dacă trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vom fi recunoscători! Acest lucru va fi valabil mai ales dacă li s-a spus în prealabil că există, infiltrate în mijlocul lor, ameninţări din afară, indiferent dacă sunt reale sau fictive, care pun în pericol însăşi existenţa noastră. Aceasta va fi valabil şi în cazul tuturor popoarelor din lume, iar ele  vor dori să fie eliberate de acest rău. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de către oameni, mai ales dacă bunăstarea lor va fi garantată de către viitorul Guvern Mondial.”

Criză. „Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criză majoră credibilă şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.” (David Rockefeller).

Distracţii. Un tip, izolat de frica lui Covid-19 în propria bucătărie, fuma, bea cafea, urmărind două muşte care se… suprapuneau. Omul a apucat ziarul şi, poc!, peste muştele neatente… Apoi a remarcat: „Băi, ce viaţă am şi eu… droguri, sex, violenţă… halal!”.

Foc. „O soluţie care s-a dovedit inutilă a fost luată (în timpul epidemiei de ciumă din 1665 – n.a.) de primarul Londrei, care a ordonat în septembrie 1665, la apogeul epidemiei, să se aprindă focuri pe străzile oraşului. Focurile de pe drumuri erau câte unul la 12 case, câte şase pentru fiecare parte a străzii. Teoria purificării prin foc era mai veche, deşi Nathanel Hodges a obiectat, susţinând că e lipsită de efecte. Consiliul Privat a decretat ca toate casele unde existau decese din cauza ciumei să fie intens afumate, diverse firme scoţând la vânzare funingine. Circulau controverse şi asupra naturii focului. Unii susţineau că focul trebuie făcut exclusiv din lemne, fără folosirea cărbunilor. Alţii mergeau până acolo încât propuneau chiar esenţele lemnului, fie brad, fie cedru. Unii considerau, dimpotrivă, că focul făcut din cărbune răspândea mirosul de sulf sau bitum care ar ajuta la eradicarea bolii. În cele din urmă, chiar primarul a înţeles că metoda focului era inutilă (Defoe). Din cauza focurilor aprinse pe străzi, care au ars zile în şir, au existat şi incendii.” (Radu F. Bruja, „Epidemia de ciumă de la Londra din anii 1665-1666”).

Lume. „Astăzi lumea are 6,8 miliarde de oameni. Şi ar putea creşte până la aproximativ 9 miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficientă cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate şi controlul reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la sută…!” (Bill Gates)

Scenariu. „Sigur, Covid-19 mai greşeşte, pentru că este un virus fără creier. Mai mor şi oameni de 50 de ani, ba chiar unii şi mai tineri, de 16, de 17, de 21 de ani. Pentru spiritul malefic însă, acestea sînt pierderi colaterale. Obiectivul său rămîne exterminarea bătrînilor, pentru ca oraşul (sau lumea respectivă) să poată răsufla la un moment dat în linişte. Casele de bătrîni se golesc. Familiile rămîn fără bunici. Tot ce trece de 70 de ani se mută în urne funerare sau în cavouri la cimitir. Masacrul durează cam trei luni. Dar imediat după aceea…miracol! Economia redemarează, banii sînt investiţi mai judicios, în invenţii şi inovaţii, în crearea de întreprinderi… Statul răsuflă uşurat întrucît nu mai are de plătit atîtea pensii. Oraşul se redresează ca şi cum ar fi avut o cocoaşă pe spinare şi o mînă divină i-ar fi luat-o brusc. Fiecare locuitor afişează, de alfel, o faţă mai radioasă, mai optimistă. Din spatele fiecăruia a dispărut cocoaşa… Iată-ne, cu toţii, debarasaţi de cocoaşe! După ce şi-a făcut treaba, spiritul malefic dispare o vreme, se topeşte în natură. Uf! Oraşul nostru imaginar parcă a întinerit… Sigur, mai rămîne angoasa faptului că şi cei avînd astăzi 30 sau 40 sau 50 de ani vor îmbătrîni la un moment dat. Dar pînă atunci mai este. Mai vedem ce va fi peste 20 sau 30 de ani… Numai că timpul trece, şi încă repede. Generaţia hiperactivă, eliberată de grija bătrînilor, ajunge şi ea la vîrsta de 65, de 70, de 80 de ani. Şi iată că, într-o bună zi, spiritul malefic îşi face din noua apariţia, pătrunde în luxoasele case şi cămine pe care şi le-au pregătit pentru pensie hiperactivii de altădată şi le spune: Hello, am sosit. „Cum? Ce? Păi, nu aşa ne-a fost vorba“, spun pensionarii surprinşi în plină partidă de whist. Ba da, răspunde spiritul malefic, cine semnează un contract cu mine o face pentru eternitate.” (Matei Vişniec)

Surf. Observ că mulţi pasageri încearcă – pe cât pot – să nu se ţină cu mâna de barele din autobuz ori metrou. Dacă mai durează vreo două luni, prevăd o creştere a numărului campionilor de surf, chiar în regiuni fără ieşire la mare.

Virusul-om. „Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boală: «Virusul-Om». Primele mele trei obiective principale ar fi:  reducea populaţiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi în al treilea rând să văd cât mai multe zone pustii.” (Dave Foreman)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: