Noutate în sistemul de termoficare sucevean

Revizia se face fără întreruperea apei calde

>„Există disponibilităţi financiare şi dorinţa de a mai aduce bani din Austria pentru a investi în conductele de transport şi distribuţie” susţine Ion Lungu, arătând că o dată cu schimbarea acţionarului majoritar, la Bioenergy lucrurile merg mai bine

În acest an, locuitorii municipiului Suceava branşaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor mai trece prin calvarul sistării generale a alimentării cu apă caldă.

Anual, în luna august, pe reţelele de transport şi distribuire a energiei, cât şi în punctele termice, se derulau lucrări de reparaţii şi revizie. Ion Lungu anunţă că, în urma discuţiilor cu conducerile transportatorului Thermonet şi producătorului Bioenergy, s-a convenit ca intervenţiile să aibă loc doar în zonele cu probleme, fără ca furnizarea să fie întreruptă în tot oraşul. „Vor fi opriri punctuale, doar acolo unde vor lucra efectiv” precizează Lungu. Zilele acestea sunt supuse reviziei punctele termice din zona „ANL Burdujeni” şi „Liliacul” din centrul oraşului. Zece puncte termice fac obiectul intervenţiilor de reabilitare a conductelor de recirculare, astfel încât consumatorii să nu mai fie nevoiţi să aştepte cu robinetele deschise până când apa caldă ajunge, efectiv, în apartamente. „Apa caldă ajungea rece la etajele superioare. Tocmai de aceea, sunt făcute instalaţii complementare, în aşa fel încât să îmbunătăţim parametrii apei calde.

Acţionarul majoritar de la Bioenergy s-a schimbat, acum este austriac, iar lucrurile merg bine. Este lemn în curte, că nu au unde să-l mai pună. Există disponibilităţi financiare şi dorinţa de a mai aduce bani din Austria pentru a investi în conductele de transport şi distribuţie pentru modernizarea acestui sistem. Suntem în discuţii asupra unui act adiţional la contractul cu firma Thermonet, astfel încât să poată interveni şi să facă aceste lucrări de investiţii pe transport şi distribuţie” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: