Despre cum a răposat DNA-ul

Dacă aţi auzit, e bine, dacă nu, n-o să se întâmple nimic. DNA-ul, temutul DNA de mai ieri şi de acum câţiva ani în urmă, care îi făcea pe politicieni, mafioţi şi oameni de afaceri îndoielnici să tremure, a răposat, nu răpus de Covid, reforme în justiţie sau renaşterea spirituală a naţiei, ci pur şi simplu de inutilitate, plictiseală şi bătrâneţe, fiindcă, la fel ca şi Făt-Frumos din poveste, a crescut într-un an cât alţii în şapte şi a murit la 80 de ani, care înseamnă, în timpurile noastre, nu mai puţin decât o modestă şi fragedă pruncie. Fie-i ţărâna uşoară!

Puţini s-au prins, dar, după intrarea României în UE, în cel mai pur şi elegant stil balcanic, s-a organizat un spectacol grandios de asanare a ţării de infractori, care ajunseseră, în mod inexplicabil, la conducere. Au căzut capete grele, s-a pus sechestru pe averi imense şi chiar au fost date şi sentinţe severe, dar numai în prima instanţă, pentru că în apel şi recurs au fost atacate şi desfiinţate în totalitate.

Apoi, a fost ridicat şi sechestrul asigurător, fiindcă în lipsa faptei nu există nici prejudiciul, nu-i aşa?

Dar, pentru o clipă, poporul a văzut în DNA instrumentul care ne va mântui, purifica, scoate din marasmul tranziţiei fără de sfârşit, flautul fermecat ce va duce paşnica şi neprihănita turmă spre Câmpiile Elizee.

Nu s-a întâmplat nimic din această minune. Instituţia s-a ofilit şi şi-a pierdut din însemnătate după mai multe rateuri abil regizate, conducătorii ei au fost călcaţi în picioare de aşa-zisele „victime ale abuzurilor procurorilor”, apoi, fiindcă suntem un popor dinamic şi în continuă mişcare, au apărut alte priorităţi naţionale şi uite aşa, discret şi fără necrolog, s-a dus la Cele Veşnice şi DNA-ul, fără să lase în urmă moştenitori sau cuvânt de adio.

Sincer, o clipă am crezut că se va schimba ceva. Însă, curând, realitatea m-a ajuns din urmă. Am văzut aceiaşi candidaţi pentru funcţiile de conducere, că doar urmează să facem alegeri locale şi generale, presa i-a uitat pe eroii de ieri şi i-a pus pe prima pagină pe eroii de astăzi, care sunt doctorii şi asistentele medicale, dar şi ei vor fi detronaţi de cine ştie ce figuri de seamă, pentru că gloria durează doar o clipă. Însă dezamăgirea, mult mai mult…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: