Colegiul Medicilor Suceava se opune transformării SJU Suceava în spital regional Covid

> Ar afecta grav pacienţii din judeţ, care nu au altă soluţie de rezolvare a afecţiunilor lor

Colegiul Medicilor din Suceava protestează faţă de intenţia autorităţilor sanitare şi a factorilor de decizie din sănătate de a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou ” Suceava în „spital regional Covid”, se arată într-o scrisoare semnată de Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, dr. Sorin George Hâncu, şi adresată Prefecturii Suceava, CJ Suceava şi DSP Suceava.

Potrivit sursei citate, transformarea SJU Suceava în spital regional Covid ar afecta grav pacienţii din judeţ, care nu au altă soluţie de rezolvare a afecţiunilor lor. Un alt argument e că SJU Suceava poate asigura asistenţa medicală a pacienţilor cu diferite patologii, la standarde europene, ceea ce va fi imposibil dacă spitalul va fi destinat doar pacienţilor Covid-19.

Colegiul Medicilor susţine că există deja alocat pentru Covid spaţiul din secţiile de Boli infecţioase, Pneumologie şi ATI, iar spitalele din Fălticeni şi Rădăuţi ar putea prelua şi ele din această patologie (mai ales spitalul nou din Fălticeni, dacă ar fi dotat corespunzător).

Perioada în care Spitalul Judeţean Suceava a fost transformat în spital Covid, cu dezafectarea multora dintre secţiile existente şi mai ales în ceea ce priveşte secţia de obstetrică ginecologie, s-a soldat cu efecte grave asupra sănătăţii populaţiei din judeţul Suceava.

Colegiul Medicilor precizează că sunt şi alte oraşe şi municipii din regiune care pot să preia această sarcină, rugând toate organele administrative şi politice ale judeţului Suceava să analizeze cu discernământ şi profesionalism această problemă şi să ia măsuri în consecinţă.(N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: