18 elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” au obţinut calificarea de operator în fabricarea celulozei şi hârtiei

Prima promoţie a parteneriatului demarat în 2017 între Ambro, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Primăria Suceava a absolvit în luna iulie ciclul de 3 ani de învăţământ dual. Toţi cei 18 elevi au obţinut calificarea de operator în fabricarea celulozei şi hârtiei, pentru care s-au pregătit. Ca urmare a acestor rezultate, 2 absolvenţi vor fi angajaţi la Ambro, la fabrica de hârtie, ceilalţi urmând să îşi continue studiile.

Implicarea elevilor, părinţilor, profesorilor şi tutorilor de practică în acest parteneriat s-a văzut şi în rezultatele obţinute de elevi. Absolvenţii Clasei Ambro au avut medii anuale peste 7,00 şi au primit bursă de studii de 200 lei/lună de la Ambro şi 200 lei/lună bursa profesională. Suplimentar, 2 elevi care au avut media peste 8,50 au primit şi o bursă de merit din partea Ambro, în cuantum de 300 lei/lună.

Ambro a mai pus la dispoziţie echipamentul de lucru pentru toţi elevii, a acoperit cheltuielile pentru examinările de medicina muncii şi analize medicale obligatorii şi toţi elevii au beneficiat de asigurare de viaţă şi de accidente. Pe tot parcursul pregătirii, elevii Clasei Ambro au fost îndrumaţi de tutori de practică din cadrul companiei, care le-au asigurat o formare profesională de specialitate la cele mai înalte standarde.

De asemenea, elevii au avut parte şi de o tabără de integrare şi cunoaştere la munte asigurată de Ambro şi au participat la evenimentele de responsabilitate socială ale companiei, pe durata celor 3 ani de şcoală, fiind asimilaţi natural echipei Ambro.

Ca o confirmare a încrederii în sistemul de învăţământ dual, Ambro a decis anul trecut să organizeze o nouă clasă de învăţământ dual, alături de Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, elevii pregătindu-se pentru a obţine calificarea de electro-mecanic utilaje şi instalaţii industriale. Ambro este recunoscătoare pentru deschiderea cu care Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria Suceava se implică în acest parteneriat şi pentru dialogul permanent asupra evoluţiei programului de educaţie şi îmbunătăţirii constante a colaborării.

„Considerăm că reintroducerea specializării la locul de muncă încă din timpul şcolii este o condiţie esenţială în pregătirea personalului de specialitate în industria noastră, unde, la fel ca în alte domenii, criza de personal specializat îşi face simţită prezenţa, cariera personalului care a mai beneficiat în trecut de pregătire practică la locul de muncă aflându-se pe final.

Ne bucurăm că am reuşit să facem primii paşi în acest sens în Suceava, unde am reuşit să construim o relaţie solidă cu Colegiul Tehnic Petru Muşat şi Primăria Suceava” a declarat Paul-Henri Kohler, Director General Ambro SA. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: