În contextul pandemiei de Covid-19

Au fost anulate acţiuni, proiecte şi activităţi finanţate din bugetul judeţului Suceava

 >„Se înregistrează o diminuare a unor cheltuieli” arată Gheorghe Flutur > Încasările sunt mai mici la veniturile destinate finanţării PNDL, cât şi la cele din proiectele cu fonduri nerambursabile

 Raportat la prevederile bugetare la 6 luni, bugetul judeţului Suceava înregistra, la 30 iunie 2020, o execuţie de 70,58% la partea de venituri şi una de 54,16% la cea de cheltuieli, rezultând un excedent de 16,33 de milioane de lei. Aşa se precizează în raportul proiectului de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Suceava, referat semnat de preşedintele Gheorghe Flutur.

Conform acestuia, încasări mai mici s-au realizat în dreptul sumelor alocate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru echilibrarea bugetelor locale, sume care au fost solicitate de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava „strict în măsura asigurării de fonduri pentru efectuarea de cheltuieli”. Încasările s-au situat sub nivelul aşteptat şi la veniturile destinate finanţării Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cât şi la cele din proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. Cauza constă în „decalajul apărut în implementarea investiţiilor, faţă de estimarea bugetară”.

„Pe partea de cheltuieli, atât pe secţiunea de funcţionare, cât şi pe cea de dezvoltare, se înregistrează o diminuare a unor cheltuieli, în contextul măsurilor impuse pentru limitarea efectelor pandemiei de Covid-19, acestea conducând la anularea unor acţiuni, proiecte şi activităţi bugetate” subliniază Gheorghe Flutur. El menţionează că primarul Sucevei urmează să formuleze o propunere de rectificare bugetară, după ce vor deveni aplicabile actele normative cu privire la rectificativul bugetului de stat pe 2020, prin care judeţul Suceava ar putea beneficia, cu titlul de sume defalcate din TVA, de un supliment de 41 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: