Fuga de răspundere

Angajaţi ai ISCTR Suceava au refuzat să cântărească un camion suspect

> Silvicultorii chemaţi au estimat că încărcătura este în limitele din aviz

Un camion încărcat cu lemn a fost interceptat de poliţişti în parcarea privată a firmelor Egger şi HS Timber Productions, după ce un activist care luptă împotriva tăierilor ilegale de arbori din Rădăuţi a reclamat, vineri, prin 112, că acest autovehicul este încărcat cu mult peste limita legală admisă.

Potrivit Poliţiei, după interceptarea camionului, poliţiştii au solicitat telefonic prezenţa unui echipaj mobil al ISCTR pentru cântărirea autovehiculului în cauză.

Lucrătorii ISCTR au refuzat însă să se deplaseze în parcarea respectivă, deşi este deschisă circulaţiei publice, motivând că este proprietate privată.

În aceste condiţii, poliţiştii au luat legătura cu procurorul de serviciu, care a solicitat lucrătorilor de poliţie să întocmească documente de constatare şi să le înainteze Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic, conform art. 297 din Codul penal.

De asemenea, conducătorul auto nu a respectat indicaţiile poliţiştilor rutieri, acesta fiind sancţionat, iar ca măsură complementară s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

La faţa locului au fost solicitaţi şi lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea, care au estimat că materialul lemnos este în limitele înscrise pe aviz, dar inventarierea exactă, piesă cu piesă, se va efectua ulterior.

Până la clarificarea sub toate aspectele a sesizărilor primite, camionul va rămâne sub pază efectuată cu echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: