Autoturisme vs. transport în comun

Sistemul de sensuri unice în municipiul Suceava, implementat după sosirea autobuzelor electrice

> Primele 25 de autobuze electrice ajung cu două zile înainte de alegeri

 Primele 25 de autobuze electrice vor ajunge la Suceava la 25 septembrie, cu două zile înainte de alegeri, a declarat primarul Ion Lungu la Subiectul Zilei de la News Bucovina, precizând însă că atunci când s-a făcut licitaţia alegerile erau programate în iunie.

Primarul a menţionat că în luna noiembrie vor fi livrate şi 17 autobuze electrice mici.

În total, în municipiul Suceava vor circula 62 de autobuze electrice, cu 22 mai multe decât se estima iniţial.

Bandă specială pentru transportul de călători

Lungu a spus că, imediat după ce vor intra în circulaţie autobuzele electrice, va fi implementat şi sistemul de circulaţie cu sensuri unice, pentru că va fi creată o bandă specială pentru transportul public de călători.

„Proiectul cuprinde nu numai autobuze, ci o nouă filosofie a transportului public – transportul electric – şi cuprinde şi autobaza la care se lucrează, care va fi gata până la 25 septembrie. Jumătate din punctele de încărcare erau deja montate. Vor veni aceste 62 de autobuze electrice. Suntem la faza de licitaţie pentru modernizarea a 54 de staţii de autobuz care vor fi prevăzute cu staţii automate de e-ticketing, cu sistem de informare, cu camere video. Este un sistem integrat” a precizat primarul.

Lungu a subliniat că, imediat ce vor fi realizate aceste obiective, într-o săptămână se vor introduce sensurile unice.

„Nu pot să blochez azi oraşul să fac sensuri unice cu bandă pentru mijloacele de transport dacă nu am mijloacele de transport. Vin aceste autobuze şi le implementăm. Vin într-o noapte cei care fac servicii de marcaje şi schimbăm marcajul, facem sens unic, punem bară de separare ca să nu aibă acces pe acea bandă” a spus Lungu, care a menţionat că municipalitatea este pregătită să implementeze acest proiect al sensurilor unice.

Vor renunţa sucevenii la autoturisme ca să se deplaseze cu autobuzul ?

El a explicat că ţinta finală este fluidizarea traficului şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun.

Ion Lungu a spus că speră că sucevenii se vor convinge singuri că vor avea de câştigat mai mult circulând cu autobuzul decât cu autoturismul.

Primarul a mai declarat că vor scădea costurile pentru combustibili la societatea de transport public, iar preţul biletelor va scădea la 2 lei/călătorie, iar abonamentele vor fi „avantajoase”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: