Din cauza ploilor abundente

Apa a inundat numeroase gospodării din judeţ

Pompierii militari suceveni au intervenit şi duminică dimineaţa pentru evacuarea apei dintr-o curte şi un beci inundat la Suceviţa, dar şi dintr-o curte în oraşul Vicovu de Sus, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

Din cauza ploilor abundente, în cursul zilei de sâmbătă, pompierii militari suceveni au participat la 12 misiuni de evacuare a apei, cele mai multe intervenţii înregistrându-se pe raza localităţilor Suceviţa şi Siret.

Astfel, pompierii militari, cu ajutorul motopompelor, au evacuat apa din două demisoluri, un subsol, şapte beciuri, cinci curţi şi grădini, două anexe gospodăreşti şi o locuinţă.

În urma ploilor torenţiale, pompierii militari suceveni au intervenit sâmbătă pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă din Vatra Dornei şi din mai multe beciuri în Suceviţa şi Hârtop.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a menţionat că în municipiul Vatra Dornei s-a intervenit pentru evacuarea apei din demisolul unei locuinţe particulare de pe Calea Transilvaniei. Inundaţia s-a produs şi din cauza canalizării înfundate, respectiv eşecul utilităţilor publice.

De asemenea, s-a intervenit în localitatea Hârtop, unde s-a evacuat apa dintr-un beci. La Suceviţa, s-a evacuat apa din două beciuri.

Pompierii militari suceveni au transmis că sunt pregătiţi să intervină în cazul în care ploile abundente vor mai provoca probleme deosebite.

Judeţul Suceava a fost sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente până duminică dimineaţa la ora 6. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI