Proiectul de dotare a TPL Suceava cu 15 autobuze electrice plătite din fonduri guvernamentale înaintează cu frâna trasă

>„Nu este o critică la adresa actualului guvern, această decizie, destul de greu de dus la îndeplinire, fiind luată de Guvernul PSD, în urmă cu 2 ani de zile” arată primarul Ion Lungu, subliniind că există „foarte multe cerinţe de îndeplinit, foarte mulţi competitori şi foarte multe clarificări”

 Procedurile privind dotarea cu 15 autobuze electrice mari a societăţii comerciale Transport Public Local (TPL) Suceava, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, înaintează cu viteza melcului.

Ion Lungu, primarul municipiului, spune că, după discuţii cu responsabilii din Capitală, nu s-a ales cu informaţii concrete asupra datei la care va fi încheiată licitaţia centralizată pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

„O problemă nerezolvată, care ne încurcă, este întârzierea licitaţiei în sistem centralizat pentru cele 15 autobuze electrice. Licitaţia a fost pornită în august, anul trecut, dar, din păcate, până acum nu a fost finalizată şi nici nu am primit vreun răspuns când va fi finalizată. Sunt mai multe licitaţii pentru a se aduce autobuze şi troleibuze, nefiind vreuna încheiată. Nu este o critică la adresa actualului guvern, această decizie, destul de greu de dus la îndeplinire, fiind luată de Guvernul PSD, în urmă cu 2 ani de zile, atunci când şi Primăria Suceava a intrat cu 15 autobuze electrice în lotul centralizat. În lotul nostru sunt peste 150 de autobuze, foarte multe cerinţe de îndeplinit, foarte mulţi competitori, foarte multe clarificări” a spus Lungu.

În mai 2019, şeful administraţiei municipale anunţa că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice demara procedura de licitaţie pentru achiziţionarea de autobuze electrice, serie în cadrul căreia 15 mijloace de transport erau destinate municipiul Suceava. Autobuzele electrice în cauză, lungi de 12 metri , sunt din categoria celor cu caracteristici tehnice necesare asigurării transportului de călători în localităţile care prezintă diferenţe de nivel de tipul deal-vale. În parteneriat cu MDRAP, valoarea totală de la aceea dată a contractului era de circa 50 de milioane de lei, coparticiparea financiară a Primăriei Suceava fiind de 895.250 de lei. În cadrul proiectului, municipiul Suceava este asociat cu şase alte oraşe similare din punctul de vedere al diferenţei de nivel, respectiv cu Braşov, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Slatina şi Târgu Mureş.

Primarul a reamintit şi de proiectul „Sistem integrat de transport public, ecologic în municipiul Suceava”, respectiv cel de achiziţionare de autobuze electrice cu finanţare europeană nerambursabilă. „Primăria municipiului Suceava a licitat 25 de autobuze electrice mari, care vor veni în această toamnă. Urmează ca, în zilele următoare, în măsura în care oferta este eligibilă, să fie achiziţionate şi 17 autobuze electrice de dimensiuni mici. Este un lucru foarte important în ceea ce priveşte parcul auto al societăţii de transport public local” a reliefat Ion Lungu.

La licitaţia care prevede achiziţionarea a 25 de autobuze electrice de capacitate mare, cu o lungime de 12 metri, au fost depuse trei oferte. Învingătoarea competiţiei a fost declarată firma BMC Truck&Bus România, pentru suma de 47,77 de milioane de lei fără TVA, preţul de pornire fiind de 57,18 milioane de lei fără TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: