Despre a şaptea victimă

Dacă un individ care a omorât cinci oameni are posibilitatea să iasă din puşcărie după un număr de ani, atunci eu cred că ceva nu este în regulă cu sistemul juridic. Nu e un nefericit care a produs, să zicem, un accident de circulaţie cu victime multiple, este unul care a tâlhărit, a ucis, a schilodit. Cinci oameni, unul câte unul, pe rând.

Dacă legile şi regulamentele permit ca un astfel de individ să mai iasă afară din închisoare, atunci ceva trebuie făcut cu ele. Nu de alta, dar în sistem există persoane precum cele care au ajuns la concluzia că „perioada executată a fost suficientă pentru reeducarea condamnatului Turnagiu Ion”, că acesta, „prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare şi-a format şi consolidat o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite în cazul său”. Ele se află în sistem, îşi fac datoria în acest fel şi ne spun că un criminal în serie a devenit un om bun.

Ca urmare, pe baza spuselor acestor specialişti, nişte judecători au apreciat că Turnagiu Ion e numai bun să stea între oameni. Pentru că, nu-i aşa, sunt acoperiţi de legi strâmbe şi nu poate nimeni să-i tragă la răspundere pentru deciziile luate. Iar dacă mai ai şi „norocul” ca omul legii să fie unul precum procurorul general, care apreciază că agresiunile sexuale ar putea fi „raport sexual consimţit” chiar şi atunci când victima este o minoră de 13 ani şi îi pune întrebări cu privire la „marja de apreciere a unei declaraţii”, atunci ceea ce ar putea să-i iasă din gură/tastatură ar putea fi cu greu suportat de albul foii.

Dar nimeni nu răspunde, toţi cei complici în lanţul ăsta îşi văd de ale lor, ies la pensie la 45 de ani şi se bucură de viaţă.

Să stăm liniştiţi, cu speranţa că nu ne întâlnim undeva, cândva, cu un Turnagiu Ion. Are şase victime, căci nici a şasea nu a scăpat cu viaţă. Urmează a şaptea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: