Elevii suceveni vor circula gratuit cu autobuzele TPL, inclusiv în vacanţă

Pe fondul măsurilor aferente stării de alertă, de la jumătatea acestei luni pensionarii din municipiul Suceava se vor putea prezenta la punctele specializate ale societăţii de Transport Public Local (TPL) pentru a intra în posesia abonamentelor de călătorie. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care îi roagă pe vârstnici să respecte regulile de distanţare fizică, numărul maxim de călători dintr-un mijloc de transport şi să poarte măşti de protecţie.

„În urma discuţiilor avute cu mai mulţi pensionari, a măsurilor de relaxare şi dorinţei de a se intra în normalitate, începând cu data de 15 iunie se acordă, din nou, de către Primărie, abonamentele cu 50% reducere pentru pensionari” a precizat edilul-şef.

Pe de altă parte, începând cu aceeaşi dată, în baza unui act normativ al Guvernului, elevii vor putea circula gratuit pe autobuzele firmei de transport local. În acest sens, unităţile de învăţământ vor întocmi centralizatoare care se vor înainta Primăriei şi IŞJ, iar în cele din urmă la Ministerul Educaţiei, în vederea acordării suportului financiar către societatea de transport călători.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Moș_Kute says:

    Deși era inevitabilă din cauza propensiunii domnului Lungu,dovedită în toate mandatele sale gingirlii,spre ipocrizie și demagogie politică prin utilizarea fondurilor publice,măsura aceasta se potrivește cu vremurile prin care trecem ca nuca-n perete: și așa,inainte de pandemie,nu puteai sufla in mijloacele de transport în comun de oameni care il folosesc pentru călătorii de plăcere sau de prospectare a pieței… In plus,nu se înțelege nici acum de ce trebuie să beneficieze elevii și studenții de gratuitate pe transportul in comun? Ei nu au loc de pensionari,pensionarii nu au loc de ei,numai kovidul incape intre dânșii,fără probleme… Care nu mai puteau ei de cei în vârstă,pe care i-au și ghettoizat și i-au lăsat să meragă după pâine cu bilet de voie semnat de cuviosul Vela și,iaca,acuma îi scoate la turmă să se incaiere cu nepoții,cu zurbagii care nu ar avea nici nevoie și nici vreo treabă cu transportul în comun… Dar dacă-i gratis,de ce să nu mergem și noi,nu-i așa?
    Pe de altă parte,domnul Lungu văd că trebuie să revină la fondurile norvegiene,că guvernul meu,deci al lor, le cam dă cu flit… Poate din cauza asta se pretează la gogomanii ? Că nu mai are ce să promită,nici cu ce?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: