În judeţul Suceava

Spor natural negativ în primul trimestru al anului

 > Astfel, este continuată tendinţa de anul trecut

În primul trimestru al acestui an sporul natural în judeţul Suceava a fost negativ, de 603 persoane, fiind continuată tendinţa de anul trecut când, în perioada similară, în judeţ s-a înregistrat un spor natural al populaţiei negativ, de 558 persoane.

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în luna martie 2020, în judeţ s-a înregistrat spor natural negativ, fiind înregistraţi 408 născuţi vii, numărul lor fiind în scădere cu 84 copii faţă de luna februarie 2020; comparativ cu luna martie 2019 numărul născuţilor vii a scăzut cu 59 copii.

În luna martie au decedat 788 persoane, numărul deceselor înregistrat în luna martie 2020 fiind mai mare cu 100 faţă de luna februarie 2020 şi cu 83 faţă de luna martie 2019; s-au înregistrat şi 7 copii decedaţi cu vârsta sub un an.

În luna martie a.c., numărul născuţilor vii a fost mai mic faţă de numărul deceselor, sporul natural înregistrat fiind negativ, de 380 persoane.

În luna martie, la nivelul regiunii nord-est, sporul natural al populaţiei a fost negativ, de 1845 persoane. La nivel naţional, sporul natural al populaţiei a fost negativ, de 9572 persoane.

În luna martie 2019 sporul natural al populaţiei din judeţul Suceava a fost negativ, de 238 persoane.

În judeţul nostru, în luna martie a.c., s-au oficiat 110 căsătorii, numărul lor fiind mai mic cu 148 faţă de luna februarie a.c.; comparativ cu luna martie 2019, numărul căsătoriilor a scăzut cu 74.

Tot în luna martie a.c. s-au pronunţat 57 divorţuri, numărul lor fiind mai mic cu 20 faţă de cel înregistrat în luna februarie a.c. şi cu 15 divorţuri faţă de cel din luna martie 2019. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: