Numărul de pacienţi Covid din SJU Suceava a scăzut la 168

> Gheorghe Flutur: De ieri, Spitalul Judeţean funcţionează cu sectoare non-Covid

Spitalul Judeţean Suceava revine, treptat, la funcţiunile anterioare pandemiei cu noul coronavirus şi începe să interneze pacienţi non-Covid-19, a anunţat, ieri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Începând de astăzi (ieri – n.n.), Spitalul Judeţean Suceava a început să funcţioneze cu sectoare non-Covid, primul pacient fiind internat şi tratat la secţia de chirurgie” a declarat Gheorghe Flutur.

El a anunţat că tot ieri a sosit şi staţia de osmoză inversă pentru dializă, care urmează să fie montată.

„În prezent, numărul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 internaţi în SJU a scăzut foarte mult. Sunt 168 pacienţi. Aşadar, începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secţia Infecţioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi trataţi pacienţi Covid, cei de pe Terapie Intensivă şi dializaţii” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că, odată cu reluarea activităţii în aceste sectoare non-COVID, a cerut conducerii Spitalului Judeţean să aibă în vedere îmbunătăţirea comunicării şi desemnarea unui purtător de cuvânt al unităţii.

Gheorghe Flutur a mai declarat că în centrele DGASPC Suceava nu mai sunt persoane pozitive la SARS-CoV-2, iar cei şapte beneficiari din centrele Sasca Mică şi Todireşti care au ieşit pozitiv la ultimele teste sunt internaţi în Spitalul Judeţean şi se simt bine. În această săptămână urmează retestarea acestora şi se speră că testele se vor negativa şi, ca urmare, se vor putea externa.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că astăzi se reia testarea personalului din toate centrele DGASPC Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: