CL Suceava a aprobat, în unanimitate, PUZ pentru proiectul rezidenţial din zona actualei autogări

Primarul Ion Lungu: „Revoluţionează zona centrală a oraşului, este o perspectivă de a da o faţă modernă, occidentală acestei zone”

Consiliul Local Suceava a aprobat, miercuri, în unanimitate, planul urbanistic zonal (PUZ) pentru proiectul rezidenţial care urmează să fie dezvoltat în zona actualei autogări din centrul oraşului.

Înainte de începerea dezbaterilor pe acest proiect de hotărâre, primarul Ion Lungu a spus că, în ciuda tuturor celor care îl contestă, este un proiect care va aduce un plus municipiului.

El a explicat că prin proiect se fluidizează traficul în această zonă aglomerată, dispare autogara şi se modernizează oraşul.

„Este un proiect bine făcut. Cu firme serioase, potente, care pot să facă un lucru bun” a precizat Ion Lungu.

El a arătat că se vorbeşte că sunt case vechi în zonă, dar a menţionat că multe dintre acestea sunt neîngrijite şi că „deşi dacă au un statut, se dărâmă pentru că sunt de chirpici”.

Primarul a explicat că în oraşele din vestul Europei zona centrală are clădiri moderne.

„Noi nu avem nicio clădire impunătoare în centrul oraşului” a precizat Lungu.

Totodată, el a spus că pe marginea acestui proiect s-au realizat dezbateri şi simpozioane.

„Nu este un proiect la repezeală. Revoluţionează zona centrală a oraşului. Este o perspectivă de a da o faţă modernă, occidentală a acestei zone a oraşului. Dacă se aprobă, este un plus pentru oraş” a spus Lungu.

În timpul dezbaterilor, arhitectul Constantin Gorcea, care a lucrat la acest proiect, a explicat că vor fi puse în valoare clădirile vechi şi că acolo nu se va construi un ansamblu de beton auster, ci clădirile vor fi înierbate.

El a răspuns şi acuzaţiilor privind numărul limitat al locurilor de parcare, arătând că vor fi suficiente.

Unul dintre contestatarii proiectului a arătat că, potrivit legislaţiei, în zonă ar fi trebuit să fie amenajate circa 350-400 de locuri de parcare, iar cele 184 de locuri prevăzute nu sunt suficiente în condiţiile în care vor fi 125 de apartamente şi 4400 mp de spaţii comerciale.

El a mai arătat că nu se respectă mai multe prevederi legale legate de urbanism şi a solicitat amânarea proiectului. Dar i s-a răspuns că nu a fost bine informat.

În final, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul. (N.B.)

Un comentariu

 1. P. Molorciuc says:

  ORICUM VOR FACE CE DORESC .
  AVEM CEL MAI RECENT EXEMPLU : RESTAURANT,,PEPPER,,
  AU LEGALIZAT DISTRUGERILE FACUTE DE FIRMA SAFE STEEL SRL LA STRUCTURA BLOCULUI T64 CALEA OBCINELOR.
  AU DAT ACESTEI FIRME DREPT PREMIU LUCRARE PE FONDURI EUROPENE PUTIN MAI SUS DE AUTOGARA GRADINITA,,DUMBRAVA MINUNATA ,, MAI BINE DE JUMATATE SE MILION DE EURO.
  DESII ACEASTA FIRMA NU AVEA DREPTUL SA PARTICIPE LA LICITATII. GRAVA ABATERE PROFESIONALA .

  CEREM DE MAI BINE DE 3 LUNI SA N-I SE DEA NUMELE ARHITECTULUI – PROIECTANTULUI ETC . TOTI CARE AU SEMNAT SI AU LEGALIZAT INFRACTIUNILE SA LE FACEM PLANGERI PENALE LA BUCURESTI CA LA SUCEAVA AU TOTUL SUB CONTROL .

  A VENIT TIMPUL CA ACESTI DOMNI CARE SEMNEAZA MIZERII DE ACTE IN CARE PUN CETATENII ACESTUI ORAS IN PERICOL SA PLATEASCA . BLOCUL ARE PESTE 42 ANI VECHIME ,IZVOARE IN SUBSOL DINTOTDEAUNA ,STRUCTURA IN SUBSOL DIN CAUZA UMIDITATII SE MACINA .
  NOI LOCATARII BLOCULUI NU AVEM VILE .LOCUIM IN ACEST BLOC SI PROBABIL PANA LA SFARSITUL VIETII NOASTRE . DAR DORIM SI COPIII NOSTRI SA TRAIASCA IN ACEST BLOC IN SIGURANTA.
  DOMNULE ARHITECT DACA AI SEMNAT /LEGALIZAT PE SANATATEA /SIGURANTA NOASTRA SI PE A COPIILOR NOSTRII CUM BANUIM CA AI SEMNAT CA LA PACANELE ,TREBUIE SA MAI SI RASPUNZI.
  ATI CIURUIT TOT ORASUL SUCEAVA DUPA CARE ATI LEGALIZAT DISTRUGERILE, INFRACTIUNILE.

  STANGA -DREAPTA ,EST-VEST NU ARE IMPORTANTA IN PRIMARIA SUCEAVA SANT DOMNII CORUPTI PANA LA OS . CAND E VORBA DE BANI SANT FRATI LA INFRACTIUNI .

  DOMNULUI PRIMAR LUNGU IOAN SI DOMNULUI VICEPRIMAR HARSHOVSCHI LUCIAN,, VA MULTUMIM ,, CA PROMOVATI ,CA NE-ATI ADUS EDUCATIA PTR COPIII NOSTRI LA BLOC T64. BAUTURA ,TIGARI SI DESCHIDERE DE TERASA URMEAZA ASA AM INTELES CHIAR DE LA DOMNII PATRONI DIN FEBRUARIE 2019.TOT CE AU SPUS DUMNEALOR S-A ADEVERIT.
  CHIAR LUCRATORI DE LA SAFE STEEL CAND ERAU INTREBATI DE DISTRUGERI SPUNEAU CA AU PE CINEVA TARE LA PRIMARIE.

  O PROMOVARE PTR COPIII NOSTRII SPORTUL CE SPUNETI ?
  ATI DISTRUS FOTBALUL IN SUCEAVA SI IN GENERAL TOT SPORTUL SUCEVEAN.
  STADIONUL ARENI URMEAZA SI ACESTA SA IL BAGATI LA IMOBILIARE .
  MINTITI IN FIECARE AN CA FACETI UN STADION NOU .
  NU SANTETI IN STARE SA MONTATI O NOCTURNA LA LPS SUCEAVA.CE STADION ?PE LUNA UNDE ? IN CE AN ?

  COVID ESTE PESTE TOT .NU LUATI ,NU AVETI IN CALCUL NICI UN PROGRAM PTR COPIII ACESTUI ORAS PTR PERIOADA IMEDIAT CARE URMEAZA.
  LICEUL CU PROGRAM SPORTIV CERSESTE LA PORTILE PRIMARIEI ,,INALTA POARTA,,
  APARETI IN TOT FELUL DE FOTOGRAFII ,POZATI CU SPORTIVI DE LA DIFERITE RAMURI SPORTIVE CARE DUPA ANI DE MUNCA REUSESC SI ADUC MEDALII ,PREMII PTR ACEST ORAS .
  LE DATI NISTE SUME DE BANI DERIZORII CU MULTE ZEROURI IN RON SA DEA BINE ATAT LOR CAT SI ANTRENORILOR .
  II SPALATI PE CREIER PENTRU UN TIMP CU ACESTE SUME SI ASTA ESTE .
  HABAR NU AVETI CATE SACRIFICII ,CATA MUNCA SI SUDOARE A FOST NECESARA PTR OBTINEREA MEDALIILOR ,PREMIILOR.

  DAR PROMOVAREA SPORTULUI SUCEVEAN NU VA ADUCE UN PROFIT.

  DAR PROMOVATI LA HURTA,CU OCHI INCHISI CU 30 DE VOTURI DIN 23 POSIBILE
  DESCHIDERI DE RESTAURANTE IMPOTRIVA VOINTEI CETATENILOR, IMOBILIARE SUSPECTE,LEGALIZATI DISTRUGERI ,INFRACTIUNI SI DATI LUCRARI PE FONDURI EUROPENE CELOR CARE VA SANT LOIALI.

  PANA CAND? CHIAR AVETI IMPRESIA CA IN ACEST ORAS SANT NUMAI FRAIERI ??
  NU SANTETI TRANSPARENTI CI DIMPOTRIVA SANTETI DIN CE IN CE MAI VIZIBILI.
  DAR LA NESIMTIREA PE CARE O AVETI IN ACTIUNILE PE CARE LE FACETI DEVENITI MAI CU TUPEU DIN CE IN CE MAI ORBI NICI NU O SA VA DATI SEAMA CAND O SA VA IZBITI DE ZID .

  M.PETRU

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI