Emil Ursu:

Ceea ce s-a întâmplat în judeţul Suceava în urmă cu două luni este deja istorie

…iar istoria ne-o asumăm pentru că nu o putem schimba. Toţi va trebui să contribuim la recâştigarea încrederii în judeţul Suceava şi va trebui să o facem pe toate canalele, pe toate drumurile şi în orice context

Directorul Muzeului Naţional al Bucovinei, Emil Ursu, a apreciat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că toată lumea din judeţul Suceava va trebui să contribuie la recâştigarea încrederii în această zonă. El consideră că va fi necesară o promovare agresivă atât a Bucovinei, cât şi a siguranţei epidemiologice.

Emil Ursu a spus că primul lucru pe care va trebui să-l facă toţi sucevenii este să acţioneze pentru recâştigarea încrederii.

„Fără o încredere oarbă în securitate şi siguranţă epidemiologică nu cred că turismul va porni degrabă” a spus Ursu, care a menţionat că este destul de complicat să se vorbească acum despre un debut turistic, atât timp cât legislaţia nu permite reluarea activităţilor turistice.

„Această mare problemă a Bucovinei, a judeţului Suceava, va trebui rezolvată în două moduri. Pe de o parte, recâştigarea încrederii în securitatea epidemiologică a zonei. Vrem, nu vrem, istoria ne arată că din istorie nu învăţăm nimic, pe de o parte, dar istoria ne-o asumăm, nu o putem noi schimba. Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două luni este deja istorie, iar noi trebuie să plecăm de la acest punct cu situaţia pe care o avem în continuare” a spus Ursu.

El a subliniat că primul lucru pe care trebuie să-l facă întreaga Bucovină este recâştigarea încrederii în siguranţa epidemiologică a cetăţeanului.

„Fără acest lucru discutăm poveşti. Nişte paşi s-au făcut. Cu siguranţă, nişte paşi se vor face. Este datoria fiecăruia” a arătat Ursu.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte Muzeul Naţional al Bucovinei, vor fi respectate prevederile legale în totalitate, în litera legii.

„În momentul în care nu ai niciun caz de infecţie în muzee, în momentul în care nu tolerezi nicio neconformitate, fără îndoială că începi să câştigi puncte în ceea ce înseamnă siguranţă” a spus Ursu, care consideră că, la fel, vor trebui să facă hotelurile, pensiunile, staţiunile.

Emil Ursu a spus că vizitatorii instituţiilor muzeale sunt rugaţi să respecte condiţiile de vizitare şi a recomandat ca aceştia să fie aproape de muzee, dar şi de firmele locale, care va trebui să fie susţinute.

Directorul Muzeului Naţional al Bucovinei a vorbit şi despre un episod de la începutul anului, când discuta cu cei din Wuhan, de unde urma să ajungă o expoziţie importantă la Suceava. Şi era şocat că aceia se întorseseră la serviciu, pentru că el vedea ştiri cu situaţia dezastruoasă din acea localitate…

Ulterior, după ce Suceava a fost carantinată, primea şi el telefoane din ţară şi era întrebat despre situaţia din Suceava.

„Aveau senzaţia că aici este Cernobîl, Irak. Le spuneam că viaţa continuă, dar nu e ceva extraordinar, nemaipomenit. Graţie «reclamei» care s-a făcut acestei zone oamenii privesc Bucovina ca pe o zonă foarte sensibilă, cred că o combinaţie ceva între Cernobîl, Irak şi Afganistan, or lucrurile nu stau nici pe departe aşa” a spus Ursu.

El crede că va trebui să se lucreze mult la refacerea imaginii Bucovinei.

„Va trebui lucrat foarte mult. Nu e doar treaba mea, însă cred că va trebui să suportăm nişte costuri de promovare a acestei zone şi de promovare a siguranţei epidemiologice. Asta va trebui să o facem pe toate canalele, pe toate drumurile şi în orice context” a conchis Emil Ursu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: