Spitalul Judeţean a făcut economii la cheltuielile cu medicamentele

  >„Acest fapt este datorat preţului redus al medicamentelor necesare pentru combaterea pandemiei de Covid-19se arată în proiectul de rectificare a bugetului unităţii medicale, în care se precizează că pentru concediile medicale a fost necesar un supliment de 6,5 milioane de lei

Consiliul Judeţean Suceava va analiza, în vederea aprobării, în şedinţa ordinară lunii mai, unele mişcării de sume în cadrul bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. În consecinţă, la propunerea unităţii sanitare, în dreptul cheltuielilor de personal, ca urmare a „numărului mare de certificate de concedii medicale, acordate salariaţilor unităţii, s-a impus suplimentarea bugetului”, se arată în expunerea de motive la proiectul de rectificare, în care se precizează că este vorba despre 6,5 milioane de lei, aceasta fiind însoţită de diminuarea de rigoare de la „salarii de bază”. Majorate sunt şi cheltuielile cu bunurile şi serviciile, respectiv cele cu piese de schimb, materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional, materiale sanitare, substanţe dezinfectate şi materiale de laborator. Conform sursei citate, această din urmă „operaţie” a luat în calcul disponibilizarea sumelor alocate reparaţiilor care nu a mai fost posibile în această perioadă, dar şi „economiile înregistrate la cheltuielile cu medicamentele, fapt datorat preţului redus al medicamentelor necesare pentru combaterea pandemiei de Covid-19”. Pe de altă parte, conform notei de fundamentare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, pandemia de Covid-19 impune achiziţionarea unor dotări noi, respectiv a două rampe metalice, a unei staţii de osmoză inversă şi a unei staţii de andocare pentru un pulsoximetru Masimo-Radical.

În vederea întocmirii studiul de fezabilitate pentru modernizarea Secţiei Boli Infecţioase şi adaptarea acesteia la cerinţele actuale, se are în vedere alocarea a 87.000 de lei la care se adaugă încă 58.000 de lei pentru studiul de fezabilitate care va sta la baza extinderii şi dotării accesului în spital, în scopul separării fluxului de personal medical pe circuitul Covid-19.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI