ÎPS Pimen Suceveanul a fost îngropat la Mănăstirea Sihăstria Putnei

> Acolo şi-a amenajat mormântul, şi-a aşezat crucea, iar sicriul l-a gândit împreună cu meşterii: simplu, din lemn de brad de Bucovina

ÎPS Pimen Suceveanul a fost îngropat, vineri după-amiaza, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde şi-a pregătit mormântul.

După slujba de înmormântare, care a fost oficiată în curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost transportat până la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Pe traseul cortegiului funerar spre locul de înhumare au ieşit mii de oameni, mulţi în costume populare, care au adus un ultim omagiu fostului arhiepiscop.

Cortegiul funerar a poposit şi la Mănăstirea Putna, unde a fost oficiată o slujbă religioasă în faţa intrării în mănăstire, de stareţul arhimandrit Velnic Melchisedec.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi PS Damaschin, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi, au oficiat şi în faţa bisericii Mănăstirii Sihăstria Putnei, dar şi la mormânt, scurte slujbe înainte ca sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen Suceveanul să fie depus în mormânt.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a mulţumit, vineri, la încheierea slujbei de înmormântare a ÎPS Pimen Suceveanul, oficiată în curtea Mănăstirii Sf. „Ioan cel Nou de la Suceava”, credincioşilor prezenţi, pentru că au respectat măsurile adoptate în această perioadă de stare de alertă.

ÎPS Teofan le-a spus credincioşilor că ÎPS Pimen a hotărât ca rămăşiţele sale pământene să fie aşezate nu departe de mormântul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, în Sihăstria Putnei.

„Acolo şi-a amenajat el însuşi mormântul, şi-a aşezat crucea. Sicriul pe care îl vedeţi l-a gândit împreună cu meşterii, aşa cum a dorit, simplu, din lemn de brad de Bucovina” a spus ÎPS Teofan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: