Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan, eliberat din funcţie

Manuela Trifan a spus că nu i-au fost aduse reproşuri odată cu înlăturarea sa din funcţie

Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Manuela Elena Trifan, a confirmat, marţi seara, că a fost eliberat din funcţie începând de miercuri, 20 mai, după ce au apărut informaţii că Ministerul Sănătăţii a luat această hotărâre, prin secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

Într-o discuţie avută cu „Europa liberă”, Manuela Trifan a spus că nu i-au fost aduse reproşuri odată cu înlăturarea sa din funcţie şi că se va întoarce la Iaşi, la postul său de inspector, din care a fost delegată în urmă cu două luni.

Încetarea delegării directorului executiv interimar al DSP Suceava s-ar părea că intervine pe fondul informaţiilor neclare privind numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, lipsa unui număr de 736 de cazuri raportate la nivel naţional şi întrebările legate de faptul că municipiul Suceava ar fi fost introdus în carantină peste 6 săptămâni „dintr-o eroare de comunicare”.

Trifan a subliniat că nu există niciun indiciu că cineva ar fi dorit să falsifice datele şi că astfel de situaţii au putut să apară pe fondul volumului foarte mare de muncă şi al lipsei de personal, mai ales a informaticienilor.

Într-un comunicat de presă de luni, reprodus de „Crai nou”, Trifan arăta că important este raportul între pacienţi vindecaţi şi cei care au încă boala, precizând că, în data de 18 mai, 63% dintre pacienţi erau vindecaţi.

Reamintim că DSP Suceava are de mai mulţi ani conducere interimară; în 2018 a rămas, la un moment dat, fără niciun conducător şi nu avea cine semna statele de plată… (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: