Prefectura recomandă sucevenilor ca măsurile de relaxare graduală să fie privite cu precauţie şi prudenţă

> Purtarea măştii în aer liber va fi decisă la nivel local

  Prefectura Suceava a transmis, joi, că ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt localităţi limitrofe, instituită prin Ordonanţa Militară nr. 6 /2020, vine ca urmare, pe de o parte, a demersurilor instituţionale efectuate, a anchetelor epidemiologice realizate la nivelul judeţului şi a zonei aflate sub carantină, dar, în principal, se datorează conduitei exemplare a sucevenilor, care, prin atitudinea responsabilă manifestată, au înţeles că respectarea măsurilor, impuse de către specialiştii medicali, au menirea să protejeze vieţi.

„Suntem pe o pantă descendentă, iar rugămintea noastră este să privim aceste măsuri de relaxare graduală cu precauţie şi prudenţă. Astăzi (ieri – n. red.) suntem încă în stare de urgenţă, Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României fiind în vigoare” se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Totodată, se menţionează că în cursul zilei de joi urma o şedinţă a Guvernului României şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, unde se preconizau decizii care să creeze cadrul administrativ de reglementare.

Prefectul judeţului Suceava a convocat ieri întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru o analiză prealabilă a măsurilor ce vor fi adoptate la nivel judeţean, în strictă concordanţă cu dispoziţiile de la nivel central.

„În acest sens, se va analiza propunerea prefectului judeţului Suceava de recomandare adresată autorităţilor publice locale de redeschidere a parcurilor, însă fără accesul în spaţiile de joacă, urmând să fie respectate măsurile de distanţare socială. O altă propunere, ce va fi supusă analizei CJSU Suceava, se referă la obligativitatea purtării măştii în perioada stării de alertă în spaţiile publice, respectiv posibilitatea stabilirii acestei obligativităţi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în funcţie de situaţia epidemiologică existentă în dinamică” se notează în comunicat.

De altfel, în acest caz, autorităţile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, ceilalţi cetăţeni având posibilitatea achiziţionării din resurse proprii sau din fonduri alocate în acest scop din bugetele locale.

„Respect sucevenilor care, printr-un comportament responsabil, au conştientizat că acţiunile individuale pot afecta comunitatea şi au depus un efort comun în toată această perioadă în care a fost instituită carantina pentru municipiul Suceava şi cele 8 localităţi limitrofe, pentru a face posibil acest moment de care ne bucurăm cu toţii” se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: