Municipiul Suceava şi zona limitrofă au fost scoase din carantină !

> Ordonanţa Militară nr. 12 a fost publicată miercuri seara în Monitorul Oficial > Ministrul Marcel Vela către suceveni: Sunteţi eroii noştri, sunteţi nişte învingători!

 Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seara, ridicarea carantinei instituite pentru municipiul Suceava şi cele opt localităţi limitrofe.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a aprobat hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de ridicare a carantinei din zona municipiului Suceava, bazată în special pe propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, susţinută de argumente tehnice de specialitate şi medicale, de natură epidemiologică, care evidenţiază trendul pozitiv al evoluţiei infecţiilor cu Covid-19 în judeţul Suceava în perioada 26.04.2020 – 11.05.2020.

Hotărârea CJSU Suceava indicată şi propunerea DSP Suceava au fost înaintate Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare şi autorităţilor centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

Prefectura Suceava a anunţat, miercuri, că în judeţul Suceava erau în evoluţie 620 de cazuri de Covid-19, cu 43 mai puţine decât marţi, când se înregistrau 663 de cazuri.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seara, după ce a anunţat emiterea Ordonanţei Militare nr. 12 de ridicare a carantinei municipiului Suceava şi a zonei limitrofe, că sucevenii sunt eroi şi învingători.

„Aş dori să mulţumesc compatrioţilor din județul Suceava pentru efortul, dăruirea şi implicarea din această perioadă. Prin tot ceea ce au făcut au avut grijă de sănătatea celor dragi şi au protejat pe ceilalţi cetăţeni din zonele limitrofe şi din toată ţara. Sunteți eroii noştri, sunteţi nişte învingători” a spus Vela.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a arătat ulterior că vor fi menţinute restricţii în căminele de bătrâni afectate din judeţ.

„Nu trebuie să uităm că mai avem focare în căminele de bătrâni şi chiar în colectivele de personal medical, astfel că acolo unde există focare se vor menţine restricţiile” a spus ministrul Nelu Tătaru.

El a mulţumit şi medicilor care au luptat în prima linie, angajaţilor din MAI, prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean, cât şi tuturor instituţiilor implicate în „acest efort titanic”. (N.B.)

 

Ordonanţă Militară nr. 12 din 13 mai 2020

 

Art.1 – (1) Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.2 – (1) Prezenta ordonanţă militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre conţinutul prezentei ordonanţe militare“.

Ordonanţa Militară nr. 12 de ridicare a carantinei municipiului Suceava a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI