Ştefan Mandachi anunţă o campanie de strângere de fonduri pentru a dota zece şcoli din cele mai sărace sate din ţară

> Potrivit antrepenorului, cea mai mare pandemie a ţării nu e coronavirusul, ci lipsa de educaţie

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a anunţat că se va implica, pe cheltuială proprie, pentru a construi o masivă campanie de strângere de fonduri, spre a dota şcolile din cele mai sărace zece sate din România.

Mandachi promite să instaleze antene de internet wifi gratuit, laptopuri, wc-uri şi biblioteci mobile. Donaţiile pot fi făcute tot pe www.1cm.ro sau pe fundraisingul de pe Facebook.

Redăm postarea lui Ştefan Mandachi. (N.B.)

Pe plan financiar am pierdut (multe) sute de mii de euro într-o singură lună, dar coronavirusul m-a făcut totuşi să câştig pe multe alte planuri. N-aş fi ajuns să cunosc şi să empatizez în niciun alt context cu oameni bătuţi de soartă şi abandonaţi în locuri uitate din România. Cea mai mare pandemie a ţării ăsteia nu e coronavirus, ci LIPSA DE EDUCAŢIE.

Prea mulţi copii n-au acces la educaţie…, mult prea mulţi. Sau, dacă au, este în zadar, atâta vreme cât părinţii lor sunt primii care trebuie să treacă pe băncile şcolii. În unele comunităţi, părinţii au mai multă nevoie de educaţie decât copiii. Situaţia e atât de complicată încât de cinci ore, de când m-am întors din satul Crucea, tot crucit am rămas… Efectiv nu găsesc niciun răspuns la situaţia inimaginabilă în care trăiesc copiii de acolo. În anul 2020, luna mai, unii nu au văzut un laptop. Alţii nu ştiu ce-i ăla internet. Pentru unii, educaţia este absolut imposibilă aici, fără să exagerez cu nimic. Mergeţi „în teren” şi vă convingeţi dacă aveţi dubii pe Facebook.

Acum, de când cu Covid-19, bieţii copii nu mai beneficiază nici măcar de bruma de atenţie pe care o aveau înainte de pandemie. În acest context, am decis să canalizez donaţiile viitoare către fiinţele acestea, copiii care n-au nicio şansă la educaţie şi care sunt condamnaţi pe viaţă, definitiv şi irevocabil la statutul de victimă (şi implicit la închisoare, la tristeţe, la nefericire, la o viaţă de iad).

Ca atare, decizia mea este clară: mă voi implica pe cheltuiala mea să construiesc o campanie masivă de strângere de fonduri, pentru a dota cele mai sărace zece sate din România (care ajung justificat la urechile mele) cu următoarele: antene de internet wifi gratuit, laptopuri, wc-uri, bibliotecă mobilă (da, o dubă cu cărţi se plimbă prin sat).

Pentru spitale m-am ţinut de cuvânt mai mult decât am promis: comenzi livrate, avansuri plătite (urmând ca furnizorii să livreze) etc. Acum continuăm lupta cu Covid-19 şi dăm o şansă la educaţie şi copiilor condamnaţi la sărăcie prin lipsă de educaţie. Exact, tot pe www.1cm.ro sau pe fundraisingul de pe Facebook.

Totul se digitalizează acum iar în unele zone cuvântul „digital” este o utopie, o nălucire. Am donat astăzi laptopuri în câteva căsuţe unde s-a creat o bucurie colosală. Am un sentiment că se vor face minuni aici. Dar vom vedea…

Unele fotografii pe care le-am făcut astăzi nici nu le pot posta, întrucât sunt prea dure sau mă storc de energie… Am ales câteva imagini mai „soft” cu elevi care au rezultate bune la şcoală. Ăsta a fost singurul criteriu care mi-a venit în minte…

Noi continuăm munca (sau voluntariatul, numiţi-le cum vreţi). Voi ne puteţi ajuta pe www.1cm.ro.

Atenţie maximă: toţi banii intră în donaţii!!! Noi nu ne plătim salarii, marketing, cheltuieli, şoferi, cameramani, agenţii, benzină, motorină, lichid de frână, apă, mâncare. Astea le achit EU din fonduri proprii, atât cât am să pot duce. Donaţiile voastre rămân donaţii pure, neatinse, virgine! Totul se duce către obiectivul pentru care vă solicităm ajutorul!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI