Prăbuşire a numărului de firme sucevene nou înfiinţate

>Înmatriculările la Oficiul Comerţului aproape că s-au în jumătăţit, dar, chiar şi aşa, în prima lună a epidemiei de Covid-19 au fost înregistraţi 136 de noi agenţi economici >Numărul insolvenţelor a rămas constant, în primele 3 luni ale anului 2020 cerând declanşarea acestei proceduri 21 de firme, număr egal cu cel din perioada omoloagă a anului precedent

Numărul înmatriculărilor de noi firme a scăzut dramatic în judeţul Suceava. Aşa relevă statisticile Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), conform cărora, în judeţ, în perioada 1 ianuarie – 30 martie 2020, au fost înregistraţi 540 de agenţi economici, în comparaţie cu intervalul corespunzător al anului anterior, ceea ce înseamnă o cădere de nu mai puţin de 47,1%. În primul trimestru al anului în curs, din judeţul Suceava au fost înmatriculate la ONRC 374 de societăţi cu răspundere limitată (SRL), 121 de persoane fizice autorizate (PFA), 40 de întreprinderi individuale (II), trei întreprinderi familiale (IF) şi două cooperative agricole (CA). În primele 3 luni ale anului 2019, în judeţ erau înfiinţate şi luate în evidenţe 784 de societăţi cu răspundere limitată (SRL), 134 de persoane fizice autorizate (PFA), 84 de întreprinderi individuale (II) şi 17 întreprinderi familiale (IF).

De remarcat este că, în luna martie anului 2020, prima în care a evoluat epidemia de Covid-19, din judeţul Suceava, la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au fost înmatriculaţi 136 de noi agenţi economici. Între aceştia se numără 93 de societăţi cu răspundere limitată (SRL), 30 de persoane fizice autorizate (PFA), 11 întreprinderi individuale (II), o întreprindere familială (IF) şi o cooperativă agricolă (CA). Pe de altă parte, de reliefat este că numărul insolvenţelor a bătut pasul pe loc.

Astfel, în primele 3 luni ale anului 2020, s-au înregistrat 21 de profesionişti care au cerut declanşarea aceste proceduri, acelaşi număr fiind consemnat şi în perioada omoloagă a anului 2019. În intervalul 1 ianuarie – 30 martie 2020, în judeţ au fost dizolvate 154 de firme, mai multe cu 7,69% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, când la ONRC au fost operate 143 de dizolvări. În ceea ce priveşte suspendările, în judeţ se înregistrează o diminuare de 17,65% a acestor demersuri, numărul firmelor care au cerut întreruperea temporară a activităţii scăzând de la 85 la 70. În cele din urmă, radiaţi din evidenţele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului au fost 311 de agenţi economici, comparativ cu 606 în primul trimestru din anul 2019, diminuarea consemnată fiind una de 48,68%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI