Primarul Ion Lungu, despre disputa din SJU Suceava privind izolarea personalului în căminele USV:

În situaţia dată, eu cred că trebuie să ascultăm de comanda militară

 > Încercăm să găsim noi spaţii de cazare pentru personalul medical, arată edilul-şef

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marţi dimineaţa, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că, în ceea ce priveşte disputa dintre personalul Spitalului Judeţean Suceava şi conducerea militară care a dispus ca acesta să fie izolat în căminele USV, consideră că trebuie ascultată conducerea militară, dar că el încearcă să găsească spaţii de cazare pentru personal în hoteluri din municipiu.

„Încercăm să găsim noi spaţii de cazare pentru personalul medical de la Spitalul Judeţean Suceava. Am văzut că acolo este o dispută legată de spaţiile de cazare. Au şi doctorii dreptate. Eu spun că, în situaţia dată, trebuie să ascultăm conducerea militară de acolo, cu speranţa că lucrurile vor intra într-o normalitate la SJU Suceava, că acest focar de coronavirus să fie gestionat cât mai corect şi să se termine cât mai repede această problemă delicată pe care o avem la spital” a spus Lungu.

El a arătat că sunt multe hoteluri care au trimis personalul în şomaj tehnic, între care Sonnenhof şi Arcaşul, şi că încearcă să obţină cazare pentru personalul medical în unităţi hoteliere, pentru că strategia este ca personalul medical să nu mai meargă acasă, ci în izolare. „Am avut şi am tot respectul pentru doctori. Celor din «Generaţia de Aur» le-am dat toate onorurile, i-am făcut cetăţeni de onoare, celor tineri le-am dat locuinţe” a spus primarul.

El a subliniat că a apreciat întotdeauna medicii şi că a avut o relaţie de colaborare cu întreg corpul medical.

„În situaţia dată, eu cred că trebuie să ascultăm de această comandă militară. Nu avem altă soluţie. Eu cred că trebuie găsită înţelepciune la nivelul doctorilor şi cred că se va găsi, să facem cu toţii un front comun să putem salva oraşul în această perioadă destul de critică” a spus Lungu.

El a precizat că şi-a îndeplinit stagiul militar şi ştie că în armată ordinul se execută şi nu se comentează.

Primarul a menţionat că a discutat cu comandatul medical al Sucevei, care a spus că prioritatea este testarea personalului medical din SJU Suceava şi că acesta îi spunea că dacă se întâlneşte cu un angajat al spitalului nu ştie cine este infectat şi cine nu.

Comandantul medical al Sucevei, generalul chirurg Paul Oprea, a dispus ca întreg personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava să fie izolat în căminele USV, de unde să fie transportat cu mijloace auto la şi dinspre unitate spitalicească, pentru a se evita contactul cu populaţia citadină; aceştia nu au voie nici să intre în contact cu familiile, pentru evitarea contaminării.

Persoanele care nu vor respecta aceste măsuri riscă încetarea contractului de muncă sau intrarea în şomaj tehnic.(N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Lungu nu a ascultat decat de partid. S a dat primul lovit si s a izolat!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: