Cei 150 de angajaţi ai Spitalului Gura Humorului urmează să fie testaţi pentru Covid-19

> Niciun angajat nu are simptome > Unitatea are materiale de protecţie pentru încă 3-4 zile

Managerul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, Cornel Vieru, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că, până atunci, în rândul personalului medical şi auxiliar al unităţii nu erau înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus, subliniind că la fiecare intrare în tură se face triajul epidemiologic prin examen clinic.

Vieru a spus că personalul spitalului ar urma să fie testat pentru Covid-19, fiind înaintată la DSP Suceava o situaţie privind numărul angajaţilor atât din sectorul medical, cât şi din sectorul administrativ – TESA, care însumează 150 de persoane, dintre care 22 de medici, 80 asistenţi medicali, nouă angajaţi TESA, doi muncitori, 37 de infirmiere şi îngrijitoare.

Întrebat dacă spitalul are stocuri de dezinfectanţi şi de materiale de protecţie pentru personal, managerul a declarat că ceea ce există în prezent ar ajunge doar pe 3-4 zile, în condiţiile în care se consumă foarte mult şi sunt greu de găsit pe piaţă, precizând că doi angajaţi ai Serviciului Achiziţii al spitalului caută zilnic, pe SICAP sau online, oferte pentru aceste produse, astfel încât să se poată completa stocurile.

El a spus că sunt dificultăţi şi în achiziţia dezinfectanţilor pentru mâini, întrucât sunt greu de găsit, iar preţurile au crescut foarte mult.

Managerul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului a mai spus că toate cazurile suspecte de SARS-Co-V2 sunt direcţionate către spitalul din Suceava.

Vieru a menţionat că numărul de naşteri naturale înregistrate la spitalul humorean a crescut foarte mult în ultima perioadă, precizând însă că aici nu pot fi efectuate intervenţii cezariene, deoarece medicul anestezist al unităţii a plecat la spitalul din Suceava.

El a menţionat că, în cazurile în care sunt recomandate intervenţii cezariene, gravidele sunt direcţionate către maternităţile din Rădăuţi şi Fălticeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: