Noi măsuri în municipiul Suceava

 > Se instituie obligaţia de a purta mijloace de protecţie a gurii şi nasului în toate spaţiile publice şi în mijloacele de transport > Se interzice circulaţia auto şi pietonală în zona Spitalului Judeţean Suceava > La intrarea în magazine şi instituţii publice se vor instala preşuri îmbibate cu substanţe dezinfectante

 În data de 5.04.2020 a fost adoptată Hotărârea nr. 9 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru stabilirea unor măsuri obligatorii de prevenţie a răspândirii riscului epidemiologic generat de noul coronavirus. Măsurile adoptate prin hotărârea menţionată sunt aplicabile începând cu data de 6.04.2020 şi constau în:

  1. Obligaţia de a purta mijloace de protecţie a gurii şi nasului, de către toate categoriile de persoane, indiferent de simptomatologie, în mijloacele de transport în comun şi în toate zonele şi spaţiile publice din interiorul zonei carantinate (municipiul Suceava şi cele 8 comune limitrofe Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei). Prin mijloace de protecţie minimale se înţelege: măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte mijloace vestimentare care pot acoperi gura şi nasul.
  2. Conducătorii mijloacelor de transport în comun nu vor permite accesul cetăţenilor în mijloacele de transport fără mijloacele de protecţie minimale.
  3. Conducătorii instituţiilor sunt responsabili de a nu permite accesul cetăţenilor în incinta clădirilor şi spaţiilor publice fără mijloace de protecţie minimale.
  4. La intrarea în instituţiile şi autorităţile publice vor fi asigurate mijloace de protecţie suplimentare care constau în:

– asigurarea unui preş îmbibat cu soluţie de dezinfectare – cloramină – la intrarea pe căile principale de acces în clădire;

– asigurarea mijloacelor de dezinfecţie prin punerea la dispoziţia personalului propriu şi a persoanelor din exterior care au acces în instituţie a flacoanelor cu soluţii de dezinfectare şi a prosoapelor de hârtie;

– asigurarea la nivelul instituţiilor şi sediilor autorităţilor publice locale a cantităţilor necesare de săpun antiseptic şi dezinfectant, a materialelor de protecţie, măşti respectiv mănuşi, în cantităţi suficiente pentru a asigura nevoile angajaţilor, respectiv a persoanelor care intră în instituţie;

– administratorii şi deţinătorii spaţiilor comerciale şi ai altor locaţii în care există flux de persoane sunt obligaţi să monteze preşuri îmbibate cu substanţe dezinfectante la intrarea în aceste spaţii.

Răspunzători pentru implementarea acestor măsuri, la nivelul entităţilor pe care le conduc/administrează, sunt conducătorii instituţiilor, ai autorităţilor publice locale, administratorii şi deţinătorii spaţiilor comerciale şi ai altor locaţii.

De asemenea, începând cu 6.04.2020, se va restricţiona temporar circulaţia autovehiculelor în zona Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după cum urmează:

– Traficul rutier va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecţia str. Calea Obcinelor cu bd. 1 Mai şi intersecţia str. Universităţii cu bd. 1 Mai, cu excepţia autovehiculelor aparţinând instituţiilor publice, agenţilor economici şi riveranilor care îşi au sediul/domiciliază în această zonă. Ceilalţi participanţi la trafic vor efectua în mod obligatoriu viraj la stânga/dreapta către Calea Obcinelor/str. Universităţii/str. Alexandru cel Bun.

– Traficul rutier va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecţia str. Scurtă cu bd. 1 Mai şi intersecţia str. Scurtă cu Aleea Saturn, cu excepţia autovehiculelor aparţinând instituţiilor publice, agenţilor economici şi riveranilor care îşi au sediul/domiciliază în această zonă.

Intrarea/ieşirea riveranilor se va efectua obligatoriu prin str. Zorilor.

– Traficul rutier va fi restricţionat pe str. Teilor, cu obligativitatea efectuării virajului la stânga în intersecţia cu bd. 1 Mai. Riveranii vor efectua accesul prin punctul de control situat la intersecţia str. Universităţii cu bd. 1 Mai.

Obligativitatea instituirii restricţiei rutiere temporare aparţine Primăriei Municipiului Suceava, în calitate de administrator al sectoarelor de drum public.

Începând cu data de 6.04.2020 se va restricţiona temporar accesul pietonilor în zona Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după cum urmează:

– Traficul pietonal va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecţia str. Calea Obcinelor cu bd. 1 Mai şi intersecţia str. Universităţii cu bd. 1 Mai, cu excepţia angajaţilor instituţiilor publice, agenţilor economici şi riveranilor care îşi au sediul/domiciliază în această zonă, persoanele care se prezintă cu urgenţe medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi aparţinătorii care aduc pachete pentru pacienţii internaţi în cadrul spitalului anterior menţionat, exclusiv în intervalul orar 11.00 – 13.00.

– Traficul pietonal va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecţia str. Scurtă cu bd. 1 Mai şi intersecţia str. Scurtă cu Aleea Saturn, cu excepţia angajaţilor instituţiilor publice, agenţilor economici şi riveranilor care îşi au sediul/domiciliază în această zonă, persoanele care se prezintă cu urgenţe medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi aparţinătorii care aduc pachete pentru pacienţii internaţi în cadrul spitalului anterior menţionat, exclusiv în intervalul orar 11.00 – 13.00.

– Traficul pietonal va fi interzis pe str. Teilor spre bd. 1 Mai, fiind permisă deplasarea doar spre str. Zorilor/Aleea Saturn.

Unităţile spitaliceşti din judeţul Suceava sunt obligate să verifice existenţa şi funcţionarea grupurilor electrogene proprii, precum şi să deţină rezerve pentru consum de apă pentru 1-3 zile, potrivit dispoziţiilor legale incidente. Aceste aspecte vor fi raportate furnizorilor de servicii în cauză. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI