Fermierii suceveni pot depune online cererile pentru sprijinul financiar european pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) reia activitatea de depunere a cererilor unice de plată aferentă campaniei pe anul 2020. Potrivit APIA, primirea cererilor unice de plată se va face prin utilizarea aplicaţiei IPA online, a mijloacelor electronice de comunicaţii şi a sistemului IACS, acţiunea începând de luni, 6 aprilie. Tot prin intermediul respectivelor mijloace, de la aceeaşi dată, centrele locale sau Centrul Judeţean Suceava, după caz, vor primi şi administra cererile de plată, deconturile justificative şi vor acorda, de asemenea, viza pentru anul în curs rentierilor agricoli. Astfel, documentele care, de regulă, se prezintă la depunerea cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia – respectiv copie după cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, certificatul de înregistrare la ONRC, certificatul de înregistrare fiscală şi dovada cont bancar activ – se vor transmite la APIA, de fermier sau rentier, în format electronic. Documentele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziţia solicitanţilor se transmit la APIA, fie de către fermier, prin mijloace electronice disponibile, fie prin solicitarea online făcută de centrele locale sau judeţean al APIA către primării, care vor trimite adeverinţele privind înscrierea în Registrul agricol. Documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă se transmit la APIA, de rentier, împuternicit, mandatar sau curator sau prin solicitarea online de centrele APIA, de la primării, a contractului de arendare, adeverinţei de reziliere, adeverinţei de confirmare a suprafeţei din proprietatea rentierului.

Campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020 a demarat luni, 2 martie 2020. Iniţial, s-a dispus ca acestea să fie depuse la centrul judeţean şi cele locale ale APIA până pe 15 mai 2020. Însă, pe fondul evoluţiei epidemiei de Covid-19, APIA Suceava a suspendat procedura începând cu 15 martie. Suspendarea activităţii de vizare a carnetelor de rentier agricol a intervenit pe 12 martie. Centrul Judeţean Suceava al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) poate fi contactat pe adresa de e-mail: apia.suceava@apia.org.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: