Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

S-a votat pachetul de legi pentru amânarea ratelor, a plăţii CAS şi a plăţii serviciilor la utilităţi

> Potrivit lui, PNL anunţă că va contesta măsurile la CCR

Deputatul PSD de Suceava a anunţat, vineri, că plenul Camerei Deputaţilor a votat un pachet de legi care să vină în sprijinul firmelor şi persoanelor fizice, arătând însă că parlamentarii PNL au anunţat că vor contesta la Curtea Constituţională măsurile adoptate.

„Acum, singura soluţie existentă pentru a depăşi cu bine această perioadă este ca fiecare dintre noi să ne facem datoria” a spus Rădulescu.

El a arătat că activitatea parlamentară se desfăşoară, în continuare, online, într-o manieră inedită impusă de cerinţele acestei perioade de criză şi că vineri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, ca şi în Senat în urmă cu câteva zile, la propunerea parlamentarilor social-democraţi, au fost adoptate o serie de proiecte legislative menite să sprijine populaţia acestei ţări în traversarea perioadei de criză sanitară şi economică, proiecte ce corectează ezitările ordonanţelor de urgenţă adoptate de guvernul liberal.

„Astfel, parlamentarii PSD au propus şi au votat ca cei care au credite bancare să beneficieze de amânarea ratelor, până la 31 decembrie, fără ca dobânda şi comisioanele aferente acestei perioade să se includă la soldul existent, aşa cum a propus iniţial guvernul” a precizat deputatul.

El a arătat că, de asemenea, s-a adoptat ca, la cererea contribuabililor, să se amâne plata contribuţiilor sociale din salarii pentru 3 luni, urmând ca plata acestora să se facă eşalonat în următoarele douăsprezece luni, singura condiţie fiind păstrarea, un an, a 75% din contractele de muncă existente. Iar pentru a veni în sprijinul contribuabililor în această perioadă, se amână plata serviciilor la utilităţi.

„Paradoxal, dar în maniera lor obişnuită, parlamentarii PNL contestă legitimitatea acestor proiecte la CCR. Presupun că demersul lor este generat tot de grija faţă de păstrarea intactă a veniturilor băncilor şi multinaţionalelor care deţin o parte din serviciile publice din România” a spus Rădulescu.

Un alt proiect adoptat se referă la cei cărora li s-a suspendat temporar activitatea în contextul decretării stării de urgenţă, urmând ca aceştia să beneficieze, de la bugetul de stat, de 75% din salariul de bază pe toată durata menţinerii acestei stări, iar şomerii în plată vor beneficia de trei luni de extindere a acestui drept.

„Activitatea parlamentară a fost orientată şi spre o categorie socio-profesională vitregită de modul de salarizare stabilit anterior, o categorie al cărei rol social se dovedeşte extrem de important în aceste zile şi anume spre biologii şi chimiştii din sistemul sanitar. Parlamentarii social-democraţi au amendat acest proiect în sensul intrării imediat în vigoare a creşterii salariale, pentru această categorie profesională, creştere pe care iniţiatorii o propuseseră pentru anul 2021” a arătat deputatul PSD.

El şi-a exprimat speranţa ca preşedintele României să promulge imediat aceste legi adoptate şi, mai ales, speranţa ca aceste facilităţi să nu fie anulate, „conform obişnuinţei”, de guvernul PNL. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: