Senatorul Ioan Stan:

Pentru a se abate privirea de la alte cazuri din ţară, s-a găsit o victimă – Suceava

> M-a mirat gestul preşedintelui Iohannis de a retrage medalia Spitalului Judeţean şi de a izola Suceava, arată senatorul sucevean

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că dezaprobă blamarea judeţului în contextul epidemiei cu noul coronavirus, apreciind că în judeţul Suceava situaţia nu este cu mult diferită de ceea ce se întâmplă în alte judeţe.

El a spus că a fost neplăcut surprins de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la Suceava.

„M-a mirat gestul dumnealui în condiţiile în care se aşteptau alte măsuri şi nu retragerea unei medalii sau introducerea municipiului Suceava în carantină, urmând să fie izolat întreg judeţul, după sursele de la Bucureşti” a spus Ioan Stan.

Senatorul Ioan Stan a arătat că dezaprobă şi gestul celui care conduce judeţul Neamţ, care a cerut ca localităţile limitrofe judeţului Suceava să intre în carantină.

Ioan Stan a mai spus că acum preşedintele Klaus Iohannis le promite medicilor câte 500 de euro în plus la salariu, dar că era mai bine să fi alocat fonduri pentru materiale de protecţie când a început lupta cu acest nou coronavirus, că se pare că această luptă este pierdută şi speră să nu se piardă bătălia.

„Nu sunt de acord cu izolarea. Este o măsură prea aspră. Nu sunt de acord cu denigrarea judeţului, pentru că avem colegi care denigrează sucevenii spunând că sunt hoţi şi vandali, în condiţiile în care sucevenii sunt renumiţi pentru ospitalitate, pentru muncă şi aportul pe care şi-l aduc la dezvoltarea ţării” a spus Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a menţionat că în fiecare zi ţine legătura cu primarii sau preşedinţii de organizaţii şi că ştie situaţia din judeţ.

„Sunt cazuri izolate, ca şi în alte judeţe. Probabil, pentru a abate privirea de la alte cazuri din ţară, s-a găsit o victimă: Suceava. La Spitalul din Suceava s-a întâmplat acest lucru, dar avem timp, au timp organele abilitate să ia toate măsurile, dar acum trebuie să găsim soluţii” a spus Ioan Stan.

El a arătat că se aştepta ca în şedinţa de guvern să fie aprobată rectificarea bugetară, pentru că e nevoie de sume de bani în judeţe pentru achiziţia de materiale de protecţie pentru personalul medical şi că trebuie să se asigure medicaţia necesară tratamentului pentru Covid-19.

Ioan Stan a mai spus că inclusiv preluarea conducerii SJU Suceava de o echipă militară nu i se pare normală.

El a apreciat că poate că echipa managerială nu a făcut faţă, dar că situaţia era alta dacă guvernul lua măsuri din timp.

Mai mult, Ioan Stan a arătat că în localităţile din judeţ sunt rare cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus şi că nu se impunea măsura izolării. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: