Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, e de părere că suma necesară deschiderii noului spital de la Fălticeni e o sumă ridicolă

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că pentru Guvern suma de 5 milioane de euro necesară deschiderii noului spital municipal Fălticeni este ridicolă. El crede că se amână această alocare de fonduri pentru că Guvernul acţionează cu foarte mare întârziere.

El a arătat că Suceava este primul focar de infecţie cu noul coronavirus la această anvergură, primul oraş închis şi crede că oamenii sunt speriaţi, debusolaţi.

Ciolacu a apreciat că s-a ajuns în această situaţie din cauza unui lanţ de greşeli, începând cu managementul haotic încă din luna ianuarie, când se preconiza această pandemie şi nu s-au luat măsuri, iar la Suceava au fost greşeli locale.

El a arătat că discută zilnic cu senatorul PSD de Suceava Ioan Stan despre situaţia din judeţul nostru şi despre măsurile necesare în zonă, menţionând că ştie că e nevoie şi de deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni.

„Ştim că, cu 5 milioane de euro, adică aproape nimic, se poate pune în funcţionare spitalul de la Fălticeni. Orice guvern îi are. Este o sumă ridicolă pentru Guvernul României” a spus Ciolacu, care a adăugat că la Guvern se iau măsuri şi decizii cu greutate.

„Se iau măsurile şi deciziile sunt foarte greoaie la Guvern. Uitaţi-vă şi la măsurile economice care trebuia luate de două-trei săptămâni” a spus preşedintele PSD.

El a explicat că, în afară de lupta cu pandemia, oamenii se luptă şi pentru locurile de muncă, pentru ziua de mâine, ca să aibă bani să-şi cumpere alimentele, să-şi plătească utilităţile.

Ciolacu a menţionat că vineri este plenul Camerei Deputaţilor, în care se va discuta un pachet de legi economice, creându-se o majoritate care să voteze aceste legi, astfel ca luni să fie trimise la promulgare.

El a explicat că este vorba despre un pachet de legi pentru sectorul economic cât şi pentru persoane fizice, care prevede eşalonarea ratelor, a plăţilor la utilităţi pe următoarele luni, ca să nu mai fie nicio problemă de subzistenţă în această perioadă.

Potrivit preşedintelui PSD, vor fi eşalonări ale ratelor la bănci, va fi scutirea la plată a CAS, pentru ca firmele să aibă lichidităţi, amânarea de plată la utilităţi şi la persoane fizice, acestea urmând să fie eşalonate pe următoarele 12 luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: