Municipiul Suceava

Peste 900 de scări de bloc au fost deja dezinfectate

> O problemă este la o asociaţie din Obcini, cu 117 scări de bloc, care refuză să ia contact cu reprezentanţii Primăriei > Au sosit şi dispersoarele pentru dezinfectant

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că s-a început dezinfecţia pe scările de bloc şi că au fost efectuate astfel de acţiuni în peste 900 de scări de bloc.

El a arătat că asociaţiile de proprietari trebuie să valideze acţiunile de dezinfecţie pe casa scărilor blocurilor.

Potrivit lui Harşovschi, din cele 1957 de scări de bloc din municipiul Suceava au fost dezinfectate 900 de scări de bloc, acţiunea continuând.

El a mai spus că primeşte mesaje de la oameni că asociaţiile de proprietari şi-au închis activitatea şi a subliniat că Primăria Suceava a recomandat doar să-şi sisteze programul cu publicul, dar că trebuie să-şi îndeplinească în continuare atribuţiunile şi să încerce să găsească variante de plată online, dar şi să fie alături de echipele care fac dezinfecţia pe scara blocului.

Viceprimarul a menţionat că sunt echipe care fac dezinfecţie până la scara blocului, fiind ale firmei de salubrizare, iar în scara blocului sunt alte echipe.

Echipele care fac dezinfecţia pe scara blocului sună responsabilii de la asociaţii, care trebuie să le arate zonele ce trebuie dezinfectate şi să avizeze aceste lucrări.

Viceprimarul a atras atenţia că la Asociaţia 23 plus 27 din cartierul Obcini nu ia nimeni legătura cu reprezentanţii Primăriei (deşi s-au făcut nenumărate demersuri oficiale şi pe alte căi) şi nu comunică pentru a se putea face dezinfecţia.

„Sunt 117 scări de bloc văduvite. Aproximativ 3700 de suceveni” a spus Harşovschi, care a precizat că până la urmă va fi găsită soluţia pentru a se face dezinfecţia.

Viceprimarul a explicat că sarcina dezinfecţiei este a asociaţiilor de proprietari, însă prin ordonanţa militară s-a stabilit ca Primăria să achite lucrările. Multe asociaţii au apreciat acest sprijin, context în care viceprimarul nu înţelege modul de acţiune a Asociaţiei 23 plus 27.

Lucian Harşovschi a mai spus că au fost achiziţionate şi 2000 de dispersoare care să fie montate la scările de bloc. Acestea au ajuns deja, urmând să fie montate de asociaţiile de proprietari. El a mai spus că, în condiţiile în care un litru de substanţă dezinfectantă costă 30 de lei, nu a acceptat să fie făcută această achiziţie, dar a menţionat că firma Egger a sprijinit municipalitatea suceveană cu 1000 de litri de dezinfectant şi a mulţumit pentru această donaţie.

Viceprimarul a mai declarat că se caută pe piaţă dezinfectant la preţ corect, pentru a se completa stocurile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Mos_Kute says:

    ai,dar unde este,totusi,gauleiterul Gh.Flutur,ce mai face el,s-a pierdut in rezerva sa de colonel in rezerva sau pe hacienda sa de la Gura Humorului? Poate sa ne plangem la ANPC,ce s-a intamplat cu acest produs comercial cu care eram obisnuiti ca cu (scuzati cacofonia de stare de urgenta…) reclamele la suplimente alimentare – toate gazetele de oerete ale politiei,mai mult sau mai putin smart,inainte se a se spala pe dinti incepeau cu exercitii de pupare in kur a maretului leader imbracat in izmene nationale…Daca o sa mai iasa la interval (iarasi influenta militara,de spital…) va trebui ca domnul Ghita sa-si ia un cascador ,pentru scenele tari de lopata sau pentru baile de multime la contractele cu spaga de uliti judetene,sa-si dezinfecteze de cateva ori pe zi lopata si casca,curaua,palaria de gabor…
    In plus,trebuie sa se grabeasca,impreuna cu domnul Lungu,sa ne infrateasca urbea cu orasul Tandarei,care pare din India dar nu e,e din Ialomita,istoria va consemna doua orase romanesti virtuale capitale ale culturii europene,campioane la ceva,la o ciuma,la o pandemie…
    Mai tac si altii,o sa vedemce mai zice si efendi procoror,numa’ sa treaca oleaca fierbinteala asta…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: