Ion Lungu, primarul Sucevei:

Premierul Orban a asigurat că este alături de Suceava şi de suceveni

>„Viaţa noastră se va desfăşura ca şi până acum, numai că intervine limitarea de deplasare, la intrările şi ieşirile din oraş” spune şeful municipalităţii sucevene, transmiţând un apel la calm şi disciplină

 Primarul Ion Lungu cere locuitorilor municipiului Suceava să dea dovadă de calm şi să respecte prevederile Ordonanţei Militare nr. 6, prin care în reşedinţa de judeţ şi unităţile administrativ-teritoriale învecinate s-a instituit carantina.

Lungu spune că lumea nu trebuie să fie speriată, fiind vorba despre demersuri necesare, de natură să limiteze răspândirea virusului chinezesc şi să protejeze sănătatea şi viaţa cetăţenilor. „Acest lucru însemnă realizarea unui perimetru de protecţie în municipiul Suceava împreună cu localităţile Adâncata, Salcea Ipoteşti, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. La fel, înseamnă că sunt verificate intrările şi ieşirile în şi din acest perimetru, că nu mai poate intra oricine sau ieşi oricine. Doar în anumite condiţii, au acces pentru a trece dintr-o localitate în alta numai cei care desfăşoară o activitatea economică, cei care merg la serviciu, cei care au afaceri şi cei cu activităţi în domenii de siguranţă naţională şi care sunt angajaţi în lupta pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Totuşi, este o situaţie destul de dramatică, de aceea fac un apel, în aceste momente, să fim calmi şi raţionali. Până la urmă, această măsură este pentru a ne proteja pe noi, vieţile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus” a subliniat edilul-şef.

Ion Lungu a ţinut să precizeze că, pe marginea măsurilor prevăzute de Ordonanţa Militară nr. 6, la miezul nopţii de luni înspre marţi a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban. Premierul l-a asigurat că municipiul Suceava se va bucura de tot sprijinul posibil din partea autorităţilor centrale. „Am avut o discuţie cu primul ministru al României, care m-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni şi că ne va acorda tot sprijinul pentru a trece prin această perioadă dificilă. Ne rugăm la Dumnezeu să putem depăşi acest moment critic, dar trebuie să fim calmi, să stăm liniştiţi. Viaţa noastră se va desfăşura ca şi până acum, numai că intervine limitarea de deplasare, la intrările şi ieşirile din oraş. Vă rugăm să fim disciplinaţi, să fim calmi şi să respectăm prevederile ordonanţei militare” a precizat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI