Poliţia Suceava verifică dacă sunt respectate măsurile privind interzicerea circulaţiei între orele 22 – 6

> Prin sistemele acustice ale maşinilor de poliţie, vor fi transmise mesaje care îndeamnă cetăţenii la responsabilitate şi la limitarea deplasărilor şi interacţiunilor cu alte persoane

Poliţia Judeţeană Suceava a început din seara de luni monitorizarea respectării interdicţiei de circulaţie între orele 22 şi 6 dimineaţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Ionuţ Epurenau, echipajele de poliţie efectuează verificări în puncte fixe, dar şi pe trasee rutiere, pentru monitorizarea respectării de către şoferi şi pietoni a interdicţiilor şi limitărilor impuse.

Prin sistemele acustice ale autospecialelor de poliţie vor fi promovate mesaje care îndeamnă cetăţenii la responsabilitate şi la limitarea deplasărilor şi interacţiunilor cu alte persoane. „Mesajul principal este STAI ÎN CASĂ!” a menţionat Epureanu.

Potrivit Art. 5 al Ordonanţei Militare nr. 2, „în intervalul orar 22 – 6, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume şi prenume, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22, ora României”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: